menu

Családireceptkönyv.hu

Karajjal rakott zöldségek


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


75 dkg sertés rövidkaraj (csont nélkül)
70 dkg cukkini
30 közepes db spárgatök
75 dkg burgonya
40 dkg paprika
75 dkg paradicsom
35 dkg vöröshagyma
3 db tojás (nagy)
7 dl tejföl (20%-os)
2 teáskanál fűszerpaprika
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
10 dkg trappista sajt
1.5 csokor petrezselyem
2 ek olívaolaj

Elkészítés:


A krumplit héjában félig megfőzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, a krumplit és a tököt meghámozzuk, a tököt hosszára kettévágjuk és kikaparjuk a magjait. Minden zöldséget karikára vágunk.
A karajt kicsontozzuk (majd egy jó kis levest főzhetünk belőle), és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
5 dl tejfölbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. Először a karikára vágott hagymát rendezzük el, majd erre a paradicsom fele jön. Ezután a krumpli fele, a cukkini fele, a paprika fele. Majd az egész mennyiség a tökből. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejfölös mártás felével. Erre elrendezzük a karajszeleteket. Majd jönnek a másik fele mennyiségű zöldségek. Először a cukkini, majd a paprika, majd a krumpli. Erre locsoljuk a maradék mártást, majd rárendezzük a maradék paradicsomkarikákat. A rétegeket enyhén megsózzuk (hisz a mártásban is van só).
Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe téve 210 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Közben a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 dl tejföllel.
Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosodásig kb. 10-15 percig sütjük még.
Melegen tálaljuk ezt a roppant finom egytálételt.
sütési hőfok: 210°C

Karajjal rakott zöldségek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás kolbászos tarhonya
Gombás kolbászos tarhonya

A hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk (nekem a szalonnát ki kellett hagynom) és kolbásszal, (virsli) a felkarikázott az olajon megpirítom. A tűzre lángfogó karikát teszek....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott laska
Rakott laska

Van egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Cukkinis ragu
Cukkinis ragu

Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. (Ekkor kerülhet bele a szalonna és/vagy kolbász is.)Tegyük bele a félbe vagy negyedbe vágott kis újkrumplikat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos cukkinis rudacska
Sajtos cukkinis rudacska

A cukkinit lereszeltem és kicsit hagytam állni, hogy levet eresszen. Majd konyharuhába tettem és jól kicsavartam. Mindent összekevertem, annyi sajtot tettem bele, hogy ne legyen fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk