Családireceptkönyv.hu

Karajjal rakott zöldségek


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


75 dkg sertés rövidkaraj (csont nélkül)
70 dkg cukkini
30 közepes db spárgatök
75 dkg burgonya
40 dkg paprika
75 dkg paradicsom
35 dkg vöröshagyma
3 db tojás (nagy)
7 dl tejföl (20%-os)
2 teáskanál fűszerpaprika
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
10 dkg trappista sajt
1.5 csokor petrezselyem
2 ek olívaolaj

Elkészítés:


A krumplit héjában félig megfőzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, a krumplit és a tököt meghámozzuk, a tököt hosszára kettévágjuk és kikaparjuk a magjait. Minden zöldséget karikára vágunk.
A karajt kicsontozzuk (majd egy jó kis levest főzhetünk belőle), és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
5 dl tejfölbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. Először a karikára vágott hagymát rendezzük el, majd erre a paradicsom fele jön. Ezután a krumpli fele, a cukkini fele, a paprika fele. Majd az egész mennyiség a tökből. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejfölös mártás felével. Erre elrendezzük a karajszeleteket. Majd jönnek a másik fele mennyiségű zöldségek. Először a cukkini, majd a paprika, majd a krumpli. Erre locsoljuk a maradék mártást, majd rárendezzük a maradék paradicsomkarikákat. A rétegeket enyhén megsózzuk (hisz a mártásban is van só).
Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe téve 210 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Közben a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 dl tejföllel.
Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosodásig kb. 10-15 percig sütjük még.
Melegen tálaljuk ezt a roppant finom egytálételt.
sütési hőfok: 210°C

Karajjal rakott zöldségek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
kölesrizottó, vegán
kölesrizottó, vegán

A vöröshagymát apró kockákra, a gombát és a fokhagymát szeletekre, a koktélparadicsomot félbe vágjuk, a kölest mossuk át. A zöldbab finomabb lesz, ha 5 percig előpároljuk. A kóku...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Quesadilla négyféle töltelékkel (gyors vacsora)
Quesadilla négyféle töltelékkel (gyors vacsora)

elkészítés a videóban

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes szalonnás gombaragu
Tejszínes szalonnás gombaragu

A gombát folyó víz alatt megmossuk, papírtörlőre téve megszárítjuk, majd feldaraboljuk. A sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk. Egy kevés olajat felforrósítunk, rádobjuk a szalon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis rakott penne
Cukkinis rakott penne

Lereszeljük a cukkinit megsózzuk, közben egy lábasban vizet forralunk teszünk bele sót, egy teáskanál olajat és kifőzzük a tésztát. A lecsepegtetett tésztát kivajazott tepsibe ra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk