75 dkg sertés rövidkaraj (csont nélkül)
70 dkg cukkini
30 közepes db spárgatök
75 dkg burgonya
40 dkg paprika
75 dkg paradicsom
35 dkg vöröshagyma
3 db tojás (nagy)
7 dl tejföl (20%-os)
2 teáskanál fűszerpaprika
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
10 dkg trappista sajt
1.5 csokor petrezselyem
2 ek olívaolaj
A krumplit héjában félig megfőzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a paprikákat kicsumázzuk, a krumplit és a tököt meghámozzuk, a tököt hosszára kettévágjuk és kikaparjuk a magjait. Minden zöldséget karikára vágunk.
A karajt kicsontozzuk (majd egy jó kis levest főzhetünk belőle), és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
5 dl tejfölbe beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. Először a karikára vágott hagymát rendezzük el, majd erre a paradicsom fele jön. Ezután a krumpli fele, a cukkini fele, a paprika fele. Majd az egész mennyiség a tökből. Ezt meglocsoljuk a tojásos-tejfölös mártás felével. Erre elrendezzük a karajszeleteket. Majd jönnek a másik fele mennyiségű zöldségek. Először a cukkini, majd a paprika, majd a krumpli. Erre locsoljuk a maradék mártást, majd rárendezzük a maradék paradicsomkarikákat. A rétegeket enyhén megsózzuk (hisz a mártásban is van só).
Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe téve 210 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Közben a sajtot lereszeljük, és összekeverjük a maradék 2 dl tejföllel.
Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és rákenjük a sajtos tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe, és pirosodásig kb. 10-15 percig sütjük még.
Melegen tálaljuk ezt a roppant finom egytálételt.
sütési hőfok: 210°C
A hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk (nekem a szalonnát ki kellett hagynom) és kolbásszal, (virsli) a felkarikázott az olajon megpirítom. A tűzre lángfogó karikát teszek....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVan egy jó kis jénaim fedővel, kiolajoztam. Tettem egy réteg laskát szárazon. Rá túrót megsózva, borsozva. Arra egy réteg vékonyra szelt angol szalonnát. Megint laska, túró, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. (Ekkor kerülhet bele a szalonna és/vagy kolbász is.)Tegyük bele a félbe vagy negyedbe vágott kis újkrumplikat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeltem és kicsit hagytam állni, hogy levet eresszen. Majd konyharuhába tettem és jól kicsavartam. Mindent összekevertem, annyi sajtot tettem bele, hogy ne legyen fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű