kb. 8-10 db zöldpaprika
500 g darált sertéslapocka vagy comb
100 g rizs
1 tojás
1 teáskanál pirospaprika
egy kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
bors
só
1 marhahús leveskocka
1,5 l paradicsomlé vagy 3 dl sűrített paradicsom
2 evőkanál olaj
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál cukor
A paprikákat kicsumázom. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel, pirospaprikát, borsot és sót teszek bele. Ízesítem az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával (általában mindkettőt fokhagymanyomón nyomom át).
Beletöltöm a paprikákba és egy fazékba teszem őket. Kevés vízzel felöntöm, amelyet egy leveskockával ízesítek, és fedő alatt főzöm a töltelékeket kb. 45 percig. Közben elkészítem a paradicsommártást: olajon rántást pirítok, felengedem paradicsomlével. Ízesítem az olasz fűszerekkel és kevés cukorral, majd ráöntöm a paprikákra, és összeforralom még kb. 5 percig.
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsikemellhez A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, és egy kevés olajon vagy vajon megsütjük a hússzeleteket. A gombát felszeleteljük és megpár...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA csirkemájakat megmossuk. Hagyjuk nagy darabokban, ahogy a hentesnél megvettük, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjűk, majd a bacon szalonnával begöngyöljük őket, a húsalaplével vagy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós és ételízesítős vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és 2 liter forrásban lévő leve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű