kb. 8-10 db zöldpaprika
500 g darált sertéslapocka vagy comb
100 g rizs
1 tojás
1 teáskanál pirospaprika
egy kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
bors
só
1 marhahús leveskocka
1,5 l paradicsomlé vagy 3 dl sűrített paradicsom
2 evőkanál olaj
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál cukor
A paprikákat kicsumázom. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel, pirospaprikát, borsot és sót teszek bele. Ízesítem az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával (általában mindkettőt fokhagymanyomón nyomom át).
Beletöltöm a paprikákba és egy fazékba teszem őket. Kevés vízzel felöntöm, amelyet egy leveskockával ízesítek, és fedő alatt főzöm a töltelékeket kb. 45 percig. Közben elkészítem a paradicsommártást: olajon rántást pirítok, felengedem paradicsomlével. Ízesítem az olasz fűszerekkel és kevés cukorral, majd ráöntöm a paprikákra, és összeforralom még kb. 5 percig.
Az olajon a vékony kockákra vágott szalonnát megpirítjuk. Rátesszük az apró kockára vágott hagymát, és megdinszteljük és visszapirítjuk zsírjára. A húst kockákra vágjuk és a hagymá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként a tésztát kell megfőznünk enyhén sós vízben. Amíg fő a tésztánk, addig kezdjük el lepirítani a felkockázott szalonnát, hogy azzal is időt spóroljunk meg. A szalonnáb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűMindent összekeverek, hűtőben állni hagyom (legalább 30 perc) Egy nagy doboz tejfölt kikeverek 2 tojásfehérjével, plusz még 2 egész tojással és ráöntöm a gombócokra, előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet a tálba szitáljuk ,a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.A sót a liszttel elkeverjük, a mélyedésbe keverjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű