Tészta hozzávalók:
• 1 kg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 4 dl víz
• 1.5 dl olaj
• 1 teáskanál só
Töltelék hozzávalói:
• fél kg reszelt sajt
• 30 dkg sonka
• 5 evőkanál tejföl
• 1 fej lilahagyma (vagy 1 csomag újhagyma)
• só, fűszerek ízlés szerint
Ezeket az alapanyagokat egyszerűen összekevertem.
A tésztát robotgépben összedolgoztam. Egyszerűen csak beleöntöttem a tálba a lisztet és a többi hozzávalót, és spirál keverővel összeállt 10 perc alatt.
20 kis cipóra osztottam, pihennie sem kell.
A cipókat kinyújtottam.
Rátettem a tölteléket, behajtogattam.
Négyszög alakúra formáztam, a sodrófával óvatosan összenyomkodtam még, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.
Egy teflon serpenyőt kikentem olajjal, és ebben mindkét oldalukat megsütöttem.
Ha olyan kenyérrel dolgozunk, amelynek vastag, ropogós a héja, vágjuk le róla. A kenyérszeleteket áztassuk annyi vízbe, amennyi ellepi őket, hagyjuk benne, hogy megpuhuljanak....
Elkészítési idő: 20+20 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát és a karfiolt előfőzöm. A vöröshagymát kockára vágom, kevés vajon üvegesre pirítom, rádobom a felkockázott, héjától megszabadított paradicsomot, 10 perc alatt megpár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A burgonyákat alaposan megsikáljuk, uborkagyalun leszeljük. Egy tálba tesszük a burgonyaszeleteket, hozzáadjuk az olajat, citromle...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű