Tészta hozzávalók:
• 1 kg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 4 dl víz
• 1.5 dl olaj
• 1 teáskanál só
Töltelék hozzávalói:
• fél kg reszelt sajt
• 30 dkg sonka
• 5 evőkanál tejföl
• 1 fej lilahagyma (vagy 1 csomag újhagyma)
• só, fűszerek ízlés szerint
Ezeket az alapanyagokat egyszerűen összekevertem.
A tésztát robotgépben összedolgoztam. Egyszerűen csak beleöntöttem a tálba a lisztet és a többi hozzávalót, és spirál keverővel összeállt 10 perc alatt.
20 kis cipóra osztottam, pihennie sem kell.
A cipókat kinyújtottam.
Rátettem a tölteléket, behajtogattam.
Négyszög alakúra formáztam, a sodrófával óvatosan összenyomkodtam még, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.
Egy teflon serpenyőt kikentem olajjal, és ebben mindkét oldalukat megsütöttem.
.Olajon az apróra vágott hagymát pirítsd meg. Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát, paradicsomot. Rakd rá az apróra vágott marhalábszárat, sózd, borsozd, fokhagymázd. Pirítsd olya...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: KönnyűA darált húst az oliva olajon megpároljuk, fűszerezzük: piros paprika, ételízesítő, majoránna, fokhagyma. Mikor kész hozzáadjuk a zabpelyhet, összekeverjük és lefedve 5percig pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy magasabb falú edényben a lisztet állandóan kevergetve közepes lángon halványbarnára pirítjuk. Beleöntjük a forró vizet (vigyázat, habzik!), simára dolgozzuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előző este két külön tálban, beáztatjuk langyos vízbe az átválogatott babot és a csülköt. Másnap annyi hideg vízben, hogy ellepje, feltesszük főni a csülköt, és csaknem puhára f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű