Tészta hozzávalók:
• 1 kg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 4 dl víz
• 1.5 dl olaj
• 1 teáskanál só
Töltelék hozzávalói:
• fél kg reszelt sajt
• 30 dkg sonka
• 5 evőkanál tejföl
• 1 fej lilahagyma (vagy 1 csomag újhagyma)
• só, fűszerek ízlés szerint
Ezeket az alapanyagokat egyszerűen összekevertem.
A tésztát robotgépben összedolgoztam. Egyszerűen csak beleöntöttem a tálba a lisztet és a többi hozzávalót, és spirál keverővel összeállt 10 perc alatt.
20 kis cipóra osztottam, pihennie sem kell.
A cipókat kinyújtottam.
Rátettem a tölteléket, behajtogattam.
Négyszög alakúra formáztam, a sodrófával óvatosan összenyomkodtam még, hogy ne folyjon ki belőle a töltelék.
Egy teflon serpenyőt kikentem olajjal, és ebben mindkét oldalukat megsütöttem.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat, és főzd puhára a gombát, amíg el nem megy a leve, majd tedd félre. Egy serpenyőben keverd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábasban (ha van vaslábas, az a legjobb) a közepes lángon felhevített olajon megpirítjuk a sóval, borssal fűszerezett csirkecombokat. A bőrös felével kezdjük a sütést. Egy...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű2 evőkanál olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, ráteszem a savanyú káposztát, rá a karikára vágott lecsókolbászt, sózom, majd kevés vízzel fele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA krumplikat megpucoljuk, megmossuk, lereszeljük egy nagy tálba. A hagymát apróra vágjuk és az összes többi hozzávalóval együtt a krumplihoz adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű