menu

Családireceptkönyv.hu

Pörköltes tojásos paszuly


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kiló sertéscomb
vöröshagyma
paprika
paradicsom
kb 1 kiló zöldbab
2 deci tejföl
reszelni való sajt
8 tojás

Elkészítés:


Sertéshúsból rövid lével pörköltet készítünk. Paszuly, kevés vékonyra vágott vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom - gyakorlatilag egy paszulyos lecsót főzünk. Rárétegezzük a sertéspöprköltre. Fészkeket készítünk bele, ebbe teljes nyers tojást eresztünk. Tejfellel jól meglocsoljuk, majd bőven befedjük reszelt sajttal. Sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg a tojás megsül, a sajt pedig ráolvad.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rozika receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Csőben sült ételek, Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nusika
Töltött paprika
Töltött paprika

A darált húst tálban befűszerezzük, majd a rizst beletesszük és ezzel összegyúrjuk a töltelket. A z.paprikákat megpucoljuk, a csumáját kiszedjük, amit lehet ebből is hasznosítunk...

Elkészítési idő: 1,5-2 ó
Nehézség: Könnyű
share
Lecsós karaj szelet sütőben sütve, rizslisztből kész
Lecsós karaj szelet sütőben sütve, rizslisztből kész

A tepsit kibéleltem vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, ráfektettem a sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesített karajszeleteket, majd a karikára vágott hagymát, paprikát, paradics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Gombócos savanyú káposzta
Gombócos savanyú káposzta

A hagymát megpirítjuk, rá a káposzta, felöntjük vízzel hogy ellepje. A gombócokat összegyúrjuk, formázzuk és a káposzta tetejére helyezzük. Fedő alatt készre főzzük. Tejföllel tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MENNYEI KÁPOSZTASALÁTA FŰSZERES CSIRKEHÚSSAL
MENNYEI KÁPOSZTASALÁTA FŰSZERES CSIRKEHÚSSAL

A megmosott, szárazra törölt csirkemellet kockázzuk apróra. Ízesítsük a fűszerkeverékkel, és tegyük félre. A káposztát a külső levelek eltávolítása után reszeljük le. A céklát és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk