50 dkg újkrumpli (apró)
25 dkg zöldborsó (fejtett)
6 szelet bacon
1 csokor petrezselyem
1 fél citromból nyert citromlé
1 ek olívaolaj
A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
A krumplit gőz felett kb 10 perc alatt megpároljuk.
Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
Azonnal tálaljuk.
A töltelék: 4 hagymát összevágni, olívaolajon megpárolni, majd rádobni a következőket egymás után: menta, rizs, paradicsomok meghámozva, összetörve, 1 citrom leve kifacsarva és fel...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, só...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, enyhén besózzuk, és néhány percet állni hagyjuk. 2. Ezután kicsavarjuk a levét, borsozzuk, zúzott fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű