1 kg krumpli
40 dkg lebbencstészta
25 dkg húsos szalonna
3 közepes vöröshagyma
2 evőkanálnyi pirospaprika
ízlés szerint só
zsiradék
A krumplikat pucold meg, kockázd fel és tedd félre. A hagymát szintén pucold meg, majd szintén kockázd fel. A szalonnát is darabold fel, majd vedd elő a bográcsot, és kezdődhet a móka. A szalonna zsírját olvaszd ki, adj hozzá még pár fakanálnyi zsiradékot is, majd kezdd el pirítani rajta a tésztát.
Pár perc múlva add hozzájuk a hagymát és a paprikát, keverd jól össze, majd ha a hagyma már szépen megfonnyadt, akkor mehet melléjük a krumpli is.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, időnként rázd meg az egész bográcsot, így kevergesd, és várd meg, amíg elfő a víz, illetve megpuhul a krumpli.
1. A bulgurt a forró olajon egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a másfél bögre vízzel, sózzuk, és kis lángon, kevergetve puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles „alagutat” fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. 2. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHagyományosan elkészítjük a lecsót. Amikor elkészült, kivesszük az összefonnyadt, összepöndörödött paprikát és paradicsomot, és beletesszük a paradicsompürét és a meghámozott ka...
Elkészítési idő: 25-30 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymákat zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott zúzát, lesütjük. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. (Közben kevergetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű