Családireceptkönyv.hu

Slambuc


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
40 dkg lebbencstészta
25 dkg húsos szalonna
3 közepes vöröshagyma
2 evőkanálnyi pirospaprika
ízlés szerint só
zsiradék

Elkészítés:


A krumplikat pucold meg, kockázd fel és tedd félre. A hagymát szintén pucold meg, majd szintén kockázd fel. A szalonnát is darabold fel, majd vedd elő a bográcsot, és kezdődhet a móka. A szalonna zsírját olvaszd ki, adj hozzá még pár fakanálnyi zsiradékot is, majd kezdd el pirítani rajta a tésztát.
Pár perc múlva add hozzájuk a hagymát és a paprikát, keverd jól össze, majd ha a hagyma már szépen megfonnyadt, akkor mehet melléjük a krumpli is.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, időnként rázd meg az egész bográcsot, így kevergesd, és várd meg, amíg elfő a víz, illetve megpuhul a krumpli.

Slambuc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos tonhalas bulgur saláta
Citromos tonhalas bulgur saláta

1. A bulgurt a forró olajon egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a másfél bögre vízzel, sózzuk, és kis lángon, kevergetve puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. 2. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meglepetés burgonya - OK
Meglepetés burgonya - OK

1. A burgonyákat meghámozzuk, majd mindegyikbe hosszában olyan széles „alagutat” fúrunk, hogy egy-egy virsli beleférjen. 2. A burgonyákat sós vízben 10 percig főzzük (kb. félpu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ernő
Cukkini lecsós paradicsomos lében
Cukkini lecsós paradicsomos lében

Hagyományosan elkészítjük a lecsót. Amikor elkészült, kivesszük az összefonnyadt, összepöndörödött paprikát és paradicsomot, és beletesszük a paradicsompürét és a meghámozott ka...

Elkészítési idő: 25-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csirkezúzás rizi-bizi
Csirkezúzás rizi-bizi

Az apróra vágott hagymákat zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott zúzát, lesütjük. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. (Közben kevergetjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk