Családireceptkönyv.hu

Töltött burgonya - darált hússal, sajttal,hagyma ágy


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db közepesnél nagyobb krumpli

fél kiló sovány darált hús,
1 egész tojás,
1 púpos fehér kanál ételízesítő (aki idegenkedik az ételízesítőtől, használjon sót helyette ízlése szerint),
kevés őrölt bors,
1-1 kávéskanál fokhagyma granulátum és szárított petrezselyemzöld, néhány tekerésnyi olasz fűszerkeverék
egy nagyobb diónyi sűrített paradicsom.

Elkészítés:


Először a krumplit kellett kissé megfőzni. Alaposan megmostam, és gyorsfőző fedővel használható magasabb lábasba raktam 10 db közepesnél nagyobb krumplit, szórtam rá 2 fehér kanál sót, és felöntöttem fél liter forró vízzel. Szokásos jelzések után 10 percig főztem, aztán gyorsan kiengedtem a gőzt és langyosra hűtöttem a krumplit. Meghámoztam, és egy közepes tepsibe (36*24 cm) pakoltam a kettévágott krumplikat, amiknek az alját is egyenesre vágtam, hogy ne billegjenek. A krumplik közepét egy hegyes teáskanállal kikanyarítottam. A kivájt és levágott részeket is a tepsibe raktam. Elkövettem azonban egy hibát! Semmilyen zsiradékkal nem kentem ki a tepsit és a töltött krumplikra is csak egy-egy csepp olajat tettem. Az alacsony zsírtartalmú húsból szinte semmi nem sült ki, így elég száraz lett a töltött krumplim, amit a család nagyon megreklamált, mert szaftosabb ételekhez vannak szokva. A töltelékhez ezeket használtam: fél kiló sovány darált hús, 1 egész tojás, 1 púpos fehér kanál ételízesítő (aki idegenkedik az ételízesítőtől, használjon sót helyette ízlése szerint), kevés őrölt bors, 1-1 kávéskanál fokhagyma granulátum és szárított petrezselyemzöld, néhány tekerésnyi olasz fűszerkeverék egy nagyobb diónyi sűrített paradicsom.

Ezeket jól összekevertem és a tölteléket a kivájt krumplikba töltöttem. Alufóliával letakartam, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toltam 20 percre. 20 perc után kivettem a tepsit, reszelt sajttal megszórtam a töltött krumplikat, és további 20-25 percig sütöttem az ételt 200 fokon.

Töltött burgonya - darált hússal, sajttal,hagyma ágy

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Currys zöldségragu (V)
Currys zöldségragu (V)

A zöldségeket kockákra vágjuk, a padlizsánt besózzuk, és a levét leitatjuk. A cukkinit, padlizsánt elkezdjük párolni, felöntjük kicsi vízzel. A répát is hozzáadjuk, és mielőtt telj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Zöldséges töltött káposzta (paleo és vegán recept)
Zöldséges töltött káposzta (paleo és vegán recept)

Kevés zsiradékon 1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát megpirítunk, majd hozzákeverjük a fűszerezett, reszelt zöldségeket és félig puhára pároljuk. Ha kihűlt, hozzáadunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes, kapros káposztába ágyazott sertéscsülök
Tejszínes, kapros káposztába ágyazott sertéscsülök

A füstölt csülköt puhára főzzük, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A római tálat kibéleljük bacon szalonnával és erre teszünk friss zellerlevelet. A hagymát és a fokhagymát üveg...

Elkészítési idő: kb 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Hagymaágyon sült oldalas
Hagymaágyon sült oldalas

Feldaraboljuk az oldalast, majd az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, ebben hagyjuk a húst érlelődni. Megpucoljuk a hagymát, felszeleteljük. A tepsi aljában a hagymából ág...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk