25 dkg lasange tészta
1 ek só
1-2 ek méz
75 dkg mirelit vegyes zöldség
1 l sűrített paradicsom
2 ek vegamix
3 ek bazsalikom
1 ek só
5-6 dl víz
2 nagy fej vöröshagyma
A hagymát megpároljuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a vizet. Takarékon fűzzük. A savanyúságát tompítsuk a mézzel.
Közben pároljuk meg a zöldséget.
Egy 20 x 30 cm-es magas faú tepsibe tegyünk másfél merőkanálnyi szószt. erre helyezzük rá egymás mellé a száraz lasagne lapokat. Tegyük rá a párolt zöldség 1/3-át, majd tésztát és szószt, majd zöldséget és tésztát. A legfelső tésztára szósz kerüljön. 1-2 órát hagyjuk állni, majd 160-170 fokon süssük 30-40 percig.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A hozzávalókat összekeverjük, majd gombócot gyúrunk, és egy sütőedénybe beletesszük. (Kb. 12 gombóc lesz.) Az öntethez a hozzávalókat simára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. A kukoricát hideg vízben feltesszük főni, forrástól számítva még 5-6 percig főzzük, majd leszűrjük. Ha kicsit lehűlt, a szemeket egy késsel levágjuk a csutkáról. Ha morzsoltat h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ml vékonyra nyújtani a tésztát betekerni vele akár csirkemellet répát bármit kevés forró olajban sütni chips rombuszra vágni kisütni fűszersóval megszórni mártogatós vajon me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni. Vizes kézzel ho...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Nehéz