a berényi szelethez:
8 szelet tarja,
15 dkg liszt,
3 teáskanál só,
2kávéskanál őrölt feketebors,
3 teáskanál őrölt paprika,
-fél dl étolaj.
A beréthez:
10 darab közepes nagyságú burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,-
-2 teáskanál só
a Palacsintához
--2 tojás
- 5 púpos evőkanál liszt
-2 1/2 dl tej csipet só
, ez pedig a hús tetejére
-10 dkg sajt reszelve
, -3 dl tejföl, fél dl étolaj,
A krumplit héjában félpuhára főzzük.
A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt
paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás mellé lerakjuk a sütőformába.
Borsot őrölünk rá, és az egészet tejföllel jó vastagon átkenjük. A tetejére sajtot reszelünk.
A beréthez a burgonyákat meghámozzuk. A sütőedényt kiolajozzuk, és belekarikázzuk a
krumplikat. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához
keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Palacsinta tésztát készítünk rá. A lisztet két tojással és kevés tejjel simára keverjük, majd
apránként hozzáadagoljuk a többi tejet is. Ezt a krumplis hagymára ráöntjük, és
amennyiben mindkét sütőedényünk elfér egymás mellett, akkor a hússal együtt kb. 30
perc alatt mosolygós pirosra sütjük.
Először a besamelt készítjük el, mert hűlnie kell: a tejet felforrósítjuk, a vajon világosra pirítjuk a lisztet. Folyamatosan keverve, apránként hozzáadjuk a tejet, simára, csomóme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn kb. közepes burgonyát használtam, de sajnos nehéz megmondani, hogy mekkora is volt, nagyjából szemre választottam ki. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, sózzuk és borsozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-egy akkora tepsit amelyben a nyolc vöröshagyma elfér,az olajjal kikenünk és a zsemlemorzsával behintjük -a hagymákat tisztitás után egészben forrásban lévő vizbe dobjuk,majd az ú...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: NehézA tejet megmelegítettem, beletettem a kis cukrot, felfuttattam benne az élesztőt. Közben egy tálban elkevertem a liszteket, benne a sóval. Mikor felfutott az élesztő, beleöntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű