a berényi szelethez:
8 szelet tarja,
15 dkg liszt,
3 teáskanál só,
2kávéskanál őrölt feketebors,
3 teáskanál őrölt paprika,
-fél dl étolaj.
A beréthez:
10 darab közepes nagyságú burgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,-
-2 teáskanál só
a Palacsintához
--2 tojás
- 5 púpos evőkanál liszt
-2 1/2 dl tej csipet só
, ez pedig a hús tetejére
-10 dkg sajt reszelve
, -3 dl tejföl, fél dl étolaj,
A krumplit héjában félpuhára főzzük.
A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt
paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás mellé lerakjuk a sütőformába.
Borsot őrölünk rá, és az egészet tejföllel jó vastagon átkenjük. A tetejére sajtot reszelünk.
A beréthez a burgonyákat meghámozzuk. A sütőedényt kiolajozzuk, és belekarikázzuk a
krumplikat. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához
keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Palacsinta tésztát készítünk rá. A lisztet két tojással és kevés tejjel simára keverjük, majd
apránként hozzáadagoljuk a többi tejet is. Ezt a krumplis hagymára ráöntjük, és
amennyiben mindkét sütőedényünk elfér egymás mellett, akkor a hússal együtt kb. 30
perc alatt mosolygós pirosra sütjük.
A bacont pirítsd meg egy serpenyőben, szűrőkanállal szedd ki és tedd félre, majd ugyanebben a serpenyőben a hagymát párold puhára. A sütőtököt csak kockázd fel. Eközben egy nagy t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-. A hagymát is tisztítom, aprítom. -A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom. A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet rá a hús átforgatom és úgy készítem el, mintha...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200 fokra. Kenj át olajjal egy közepes méretű tűzálló tálat, majd szórd bele a felkockázott sonkát. Mehet rá felkockázott hagyma és a paprika, szórd meg a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes