Családireceptkönyv.hu

Bácskai rizses hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertés-, vagy pulykacomb
2 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 zöldpaprika
1 hegyes erős paprika
4 paradicsom
4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
2 tk pirospaprika
1 mk őrölt bors
1 tk őrölt kömény
só ízlés szerint
30 dkg rizs

Elkészítés:


A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.

Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje, és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze!

Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.

Bácskai rizses hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos rakott zöldbab
Sajtos rakott zöldbab

A zöldbabot egy csipet sóval megfőzzük majd leszűrjük és félretesszük. A fej kockára vágott hagymát kevés olajban megdínszteljük, majd beletesszük a darálthúst megfűszerezzük, és m...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÓLET
SÓLET

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Libahúsgombócos sólet
Libahúsgombócos sólet

1. A babot átválogatjuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és egy olyan lábasba tesszük, amit a sütőbe is betehetünk. A füstölt levet ráöntjük, a megtisztí...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk