3 nagy méretű krumpli
1-1,2 teáskanál étolaj
60 g szeletelt metélőhagyma
60 g margarin
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
2 csipet só
1 csipet bors
120 reszelt sajt
Pirospaprika
Alaposan megtisztítjuk a krumplikat. Bedörzsöljük olajjal. 160 fokon 50-75 percig sütjük őket, amíg kicsit meg nem puhulnak. Amikor kihűltek, mindegyik krumplit hosszában félbe vágjuk. Kivájjuk a közepüket, egészen keskeny peremet hagyva. Félretesszük.
Egy kis serpenyőben 30 g vajon megpároljuk a hagymát. Egy nagy keverőtálban összepürésítjük a kivájt krumpli részeket. Belekeverjük a hagymát, a tejszínt, a tejfölt, a sót és a borsot. Belekeverjük a sajtot is. Elosszuk őket a kivájt krumplikban.
Sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket. A maradék vajat megolvasszuk és a krumplikra csorgatjuk. Megszórjuk ízlés szerint paprikával. 190 fokon 20 percig sütjük őket, amíg teljesen át nem sülnek.
Megjegyzés: a töltött krumplikat akár le is fagyaszthatjuk.
A húst kockára vágjuk és a megmosott összeaprított, vajon megpárolt hagymákra öntjük, sózzuk, borsozzuk. Kifehéredésig többszöri kevergetés mellett pároljuk. Ez után tegyük rá az...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyű1. A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát. 2. Meghintjük paprikával és hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát 7 perc alatt bő, sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk kifőzzük, leszűrjük. A sonkát ledaráljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a puha margarinnal kikeverjük,...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsinek kikenjük az alját olajjal. A krumplit (nyersen) meghámozzuk, felkarikázzuk, majd a tepsiben szétterítjük. Ahány rétegben sikerül lerakni, annyiszor megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz