Ez most krumpli nélkül készült
--80 dkg friss csülök
--40 dkg tarkabab
--3 sárgarépa
---2 fehérrépa
--1 zöldpaprika
-1 paradicsom
-2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál kömény
só, bors, olaj
pirospaprika
Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, valamint konzervbabból, de az úgy nem az igazi - -egy tál vízbe.
- Ha ez lement, nekiállhatsz a leveskészítésnek.
A húst tedd fel egy nagy adag vízben főni, nagyjából másfél óra elteltével vedd ki a vízből, kockázd fel, pirítsd meg némi kockára vágott hagymán, add hozzá a babot, majd a többi zöldséget is, fűszerezd kedvedre, a kömény se maradjon ki, majd öntsd fel a csülök főzővizével, hogy ellepje az egészet.A fokhagymákat a felöntéskor egészben add hozzá, úgy nagyon finomak lesznek.
- Főzz mindent puhára,
A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyob...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFelteszünk 2 bögre vizet főni, amikor forr, beleöntjük a kuszkuszt, sózzuk és addig főzzük, amíg a vizet felszívja. Eközben az olajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, és a sózott...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben közepes lángon olajat hevítünk, majd egy fokhagymanyomó segítségével belenyomjuk a fokhagymát, és kb. fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű