Ez most krumpli nélkül készült
--80 dkg friss csülök
--40 dkg tarkabab
--3 sárgarépa
---2 fehérrépa
--1 zöldpaprika
-1 paradicsom
-2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál kömény
só, bors, olaj
pirospaprika
Az elkészítési idő kissé becsapós, mert a babot egy éjszakára be kell, hogy áztasd, hogy igazán jó legyen - ezzel csalhatsz is, ha csülök helyett például sertéscombból készíted, valamint konzervbabból, de az úgy nem az igazi - -egy tál vízbe.
- Ha ez lement, nekiállhatsz a leveskészítésnek.
A húst tedd fel egy nagy adag vízben főni, nagyjából másfél óra elteltével vedd ki a vízből, kockázd fel, pirítsd meg némi kockára vágott hagymán, add hozzá a babot, majd a többi zöldséget is, fűszerezd kedvedre, a kömény se maradjon ki, majd öntsd fel a csülök főzővizével, hogy ellepje az egészet.A fokhagymákat a felöntéskor egészben add hozzá, úgy nagyon finomak lesznek.
- Főzz mindent puhára,
A tészta hozzávalóit egész egyszerűen összekavarjuk (egy botmixer precízebb) és ezzel el is készült a pizzánk alapja. Szilikonos sütőlapra vagy kókuszszírral kikent tepsibe szedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák szárait tördeljük ki, mossuk meg a kalapokkal együtt. A kalapokat hámozzuk meg, a szárak végét vágjuk le. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk egészen apróra. A szárakat i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát az a felkockázott és kisütött szalonna zsírján megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem. Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprikával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a joghurtszószt: a felaprított fokhagymát, a sót és a mentát elkeverjük a joghurttal, és 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. A sütőt 190 fokra...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű