Családireceptkönyv.hu

krumplis recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


meghámozott főtt krumpli,

– 2 tojás sárgája,

– olvasztott vaj,

– só, bors.

Elkészítés:


a krumpli adagot ízlésünknek és étvágyunknak megfelelően válasszuk ki. Főzzük meg a krumplikat, hámozzuk meg, majd tőrjük szét egy krumplinyomóval. Borsozzuk, sózzuk, majd alaposan keverjük el a tojás sárgákkal és az olvasztott vajjal.

Ezután töltsük habzsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk formás ki kupacokat. Tegyük az előmelegített sütőbe, míg szép aranybarna lesz. Ízesíthetjük más fűszerekkel is, sőt a végén még melegen akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az alábbi csoda lehet desszert, vacsora, de akár főétel is. Kevés hozzávaló szükséges, és elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot.

krumplis recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagy
Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagy

A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tepsis fasírt másként
Tepsis fasírt másként

Az olaj, a keményre főtt tojások és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Túrós zsemle
Túrós zsemle

A tejet egy cs. vaníliás cukorral felforraljuk. A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejét kicsipkodjuk. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik 2 cs. vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GErika
Tavaszi rizses csirkemáj
Tavaszi rizses csirkemáj

Egy evőkanál zsírban felforrósítjuk a rizst, majd hozzáöntünk 2 dl. forrásban lévő vizet. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Mikor a víz felét felszívta, rátesszük a kiolvasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk