meghámozott főtt krumpli,
– 2 tojás sárgája,
– olvasztott vaj,
– só, bors.
a krumpli adagot ízlésünknek és étvágyunknak megfelelően válasszuk ki. Főzzük meg a krumplikat, hámozzuk meg, majd tőrjük szét egy krumplinyomóval. Borsozzuk, sózzuk, majd alaposan keverjük el a tojás sárgákkal és az olvasztott vajjal.
Ezután töltsük habzsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk formás ki kupacokat. Tegyük az előmelegített sütőbe, míg szép aranybarna lesz. Ízesíthetjük más fűszerekkel is, sőt a végén még melegen akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Az alábbi csoda lehet desszert, vacsora, de akár főétel is. Kevés hozzávaló szükséges, és elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot.
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábasban az olajon kisütjük. Az apróra vágott hagymát is megdinszteljük a zsiradékon, rátesszük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz előmelegítjük a sütőt. A sonkát szegfűszegekkel tűzdeljük, majd belehelyezzük egy jénai tálba, amit lazán fóliával fedünk. 2 1/2 és 3 órát sütjük között. Az utolsó 10 perc süté...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sütőt melegítsük elő 200 fokra, a rizst pároljuk meg, majd a zöldborsóval együtt és tegyük egy hőálló tálba. A darált húst kevés olajon pirítsuk meg, adjunk hozzá a 4 dl vizet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megdinszteljük olajon vagy vizen (vagy alaplén) Fűszerezzük a pirospaprika kivételével, összekeverjük. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát, és egy kis vizz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű