meghámozott főtt krumpli,
– 2 tojás sárgája,
– olvasztott vaj,
– só, bors.
a krumpli adagot ízlésünknek és étvágyunknak megfelelően válasszuk ki. Főzzük meg a krumplikat, hámozzuk meg, majd tőrjük szét egy krumplinyomóval. Borsozzuk, sózzuk, majd alaposan keverjük el a tojás sárgákkal és az olvasztott vajjal.
Ezután töltsük habzsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk formás ki kupacokat. Tegyük az előmelegített sütőbe, míg szép aranybarna lesz. Ízesíthetjük más fűszerekkel is, sőt a végén még melegen akár reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Az alábbi csoda lehet desszert, vacsora, de akár főétel is. Kevés hozzávaló szükséges, és elkészítése nem igényel különösebb konyhai tapasztalatot.
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olaj, a keményre főtt tojások és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy cs. vaníliás cukorral felforraljuk. A zsemlék tetejét levágjuk, és a belsejét kicsipkodjuk. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével. Összekeverjük a másik 2 cs. vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy evőkanál zsírban felforrósítjuk a rizst, majd hozzáöntünk 2 dl. forrásban lévő vizet. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Mikor a víz felét felszívta, rátesszük a kiolvasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű