A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekeverjük, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”.
Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
a hagymát a paprikát megpucoljuk és vékony darabokra vágjuk..a bacon szalonnát kockákra vágjuk és a serpenyőbe tesszük megpirítjuk majd hozzá tesszük a hagymát és a leszelt papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolirózsákat félig megpároljuk vagy vízben megfőzzük, majd aprítógépben teljesen apróra vágjuk. Egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a tojásokat, a nagy lyu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrokkolit szedjük rózsáira, és annyi sós vízben, ami ellepi főzzük roppanósra. Kb. 10 perc. Szűrjük le. 2 kanál olajon süssük jól át a darált húst, sózzuk, fűszerezzük 1 csipetnyi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű