Hozzávalók 2-3 főre: 30 dkg csirkemell
A páchoz: 1 ek méz, 1 ek fehérbor, 1 tk olaj, só, öt fűszer keverék, 1 ek szójaszósz
A bundához: 3 ek liszt, 1 ek keményítő, 1 tk szódabikarbóna, 1 tojás, 2 ek olaj, só, 1-1,5 dl víz
A mázhoz: 4 ek méz, 4 ek cukor, 2 ek ketchup, 2 ek fehérbor, + szezámmag
Gyakorlatilag nincs más teendőnk, minthogy összekeverjük az egyes elemek hozzávalóit.
A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha órákra bent marad a hűtőben, akkor sem lesz baja.
A bundához valókat is keverjük jó alaposan össze, majd ebbe forgassuk bele a húsdarabokat, amiket bő, és forró olajban süssünk gyorsan ki.
A mázhoz valókat szintén keverjük össze, majd forraljuk fel, és kicsit sűrítsük be.
Majd a mázat öntsük rá a bundás húsgolyókra, és keverjük át alaposan, hogy mindenhová kerüljön a mázból.
A szezámmagot csak a végén szórjuk rá a mázas csirkékre, és ezzel együtt is keverjük őket át.
TIPP: A kínaiak mindig valamilyen semleges ízű olajt használnak a sütéshez, főzéshez. Legjobb rá a szezám, vagy dióolaj.
A sütőt 180 fokon előmelegítjük. Egy jénai tálat vékonyan zsirozunk ki. Fél fej vöröshagymát megtisztítunk. Egy lábasba kevés olajat rakunk, hozzáöntjük a rizst sózzuk, fehéredé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk. A csirkemellet felszeleteljük, és befűszerezzük. A burgonyát és hagymát karikára vágjuk. Először a burgonyát helyezzük a tepsibe, majd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát sós vízbe feltesszük főni, villával ellenőrizzük kb. 20-25 perc után. Ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük a vizet róla. 2. A szalonnát deszkán nagyon éles késsel kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát reszeljük és sóval, borssal megdinszteljük. A palacsintához a tojásokat a tejjel kikeverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, olajat, sót, cukrot és kellő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű