50 dkg csirkemell
a fűszerkeverékhez: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, koriander, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, babérlevél, fahéj, fokhagyma
a salátához: kígyóuborka, paprika, paradicsom, újhagyma, salátakeverék
az öntethez: joghurt, fokhagyma, kapor, só, csipetnyi cukor, citromlé,
lilahagyma karikára vágva
krumpli
A húst apróbb kockákra vágom.
Gyros fűszerkeveréket készítek:
- Egy kávéskanállal szükséges az alábbi őrölt fűszerekből: oregánó, fűszerpaprika, fekete bors, köménymag, koriander, majoranna, kakukkfű.
- Egy mokkáskanállal: bazsalikom, rozmaring, babérlevél, fahéj.
Ízlés szerint só és 4 gerezd fokhagyma összezúzva.
A fokhagyma kivételével a fűszereket alaposan összekeverjük és megszórjuk vele a húst, azt jól átforgatva. Lefedett edényben, legalább egy órát hagyjuk állni (de akár egész éjjelre is hűtőbe tehetjük). Utána rátesszük a zúzott fokhagymát, még egyszer alaposan összekeverjük, és kevés zsiradékon a húst szép pirosra sütjük.
Tetszés és ízlés szerinti friss zöldségeket (kígyó uborka héjastól, hónapos retek, ezt sem kell meghámozni, tv paprika, pritamin paprika, új hagyma, paradicsom) apró, vékony szeletekre (kockákra) vágtam. Ajánlom, tálalás előtt a sózást végezni, hogy ne puhuljanak meg a zöldségek, de ízt kapjanak.
Öntet:
kapros, fokhagymás öntetet készítettem hozzá: natúr joghurtba vagy kefirbe keverjük bele az ízesítőket.
Sült krumplival vagy pitában tálaljuk.
Mindenki ízlésének megfelelően locsolja meg vele a zöldségeket.
A húst megmossuk, megtöröljük, és kockákra vágjuk. A nagyon zsíros részeket eltávolítjuk. Egy lábasban fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, akkor pótoljuk, míg a hús tel...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, és alaposan vajazz vagy zsírozz ki egy muffin sütőt. A karfiolt robotgépben daráld rizs méretű szemcsékké. Egy nagyobb tálban verd fel a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A gombát kevés olajon...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű