2 kisebb fej karfiol
1 adag főtt rizs
1/2 kg darált hús
tejföl
sajt
só, bors
vöröshagyma
A karfiolt megmosom és rózsáira szedem, sós vízben félpuhára főzöm...
Lábasban olajat forrósítok, beleteszem a kockára vágott hagymát és amíg pirul, előkészítem a húst...
A hagymát megpirítom, majd ráteszem a darált húst, és fehéredésig, nagy lángon sütöm.
Ízesítem, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, és fedő alatt készre főzöm.
Közben elkészítem a főtt rizst is, majd az olajjal kikent jénai aljára rakok egy sor karfiolt, arra egy sor rizst, a következő réteg a hús, majd a maradék karfiollal befedem.
Lekenem vastagon tejföllel és forró sütőben megsütöm.
Tányérba szedve tejföllel meglocsolva tálalom.
A húsokat legalább 2-3-szor ledaráljuk, hogy pasztaszerű anyag legyen. Hozzáadjuk a fűszereket és a húslevet. Legalább 24 órát a hűtőszekrényben hagyjuk érlelődni. Vizes kézzel ho...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: NehézA lisztel és olajjal rántást készítünk. Mikor zsemleszínű a rántás a tűzről levesszük és a pirospaprikát belekeverjük majd a kukoricával összekeverjük. Egy tűzálló tálat alaposa...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát vajon meg párolom, majd a többi össze tevőt adom hozzá ezek gyakorlatilag bármi lehet, gomba zöldségek csirkehús rizst hozzá adva tovább pirítom.Majd felöntöm annyi ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kicsi tűzálló edényt kenj ki vékonyan zsírral vagy olajjal, tegyél le egy sor karikázozott édesburgonyát. Jó vékonyra gyaluld vagy szeleteld, akkor meg fog puhulni előfőzés nél...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű