2 kisebb fej karfiol
1 adag főtt rizs
1/2 kg darált hús
tejföl
sajt
só, bors
vöröshagyma
A karfiolt megmosom és rózsáira szedem, sós vízben félpuhára főzöm...
Lábasban olajat forrósítok, beleteszem a kockára vágott hagymát és amíg pirul, előkészítem a húst...
A hagymát megpirítom, majd ráteszem a darált húst, és fehéredésig, nagy lángon sütöm.
Ízesítem, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, és fedő alatt készre főzöm.
Közben elkészítem a főtt rizst is, majd az olajjal kikent jénai aljára rakok egy sor karfiolt, arra egy sor rizst, a következő réteg a hús, majd a maradék karfiollal befedem.
Lekenem vastagon tejföllel és forró sütőben megsütöm.
Tányérba szedve tejföllel meglocsolva tálalom.
A rizst tedd fel 2,5 dl vízben főni. Amikor nagyjából megpuhult és magába szívta a vizet, add hozzá a 8 dl tejet, a cukrot és a vanília kivonatot, forrald fel, és hagyd alacsony lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálba szitáljuk a lisztet és belekeverjük a sót. A közepébe mélyedést csinálunk ahova beleszórjuk a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Erre öntjük a langyos vizet (k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát megmosom és a csumájánál körbe vágom. A darált húst, a rizst és az apróra vágott vöröshagymát 1 tojással és fűszerekkel /só,bors,pirospaprika/ jól összekeverem. A töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű