2 kenyér
4 tojás
3 paradicsom
50 dkg sonka
15 dkg sajt
10 dkg vaj
1,5 dl tej
só
bors
Vágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vékonyan vajjal!
Zsírozzunk meg egy kör alakú tepsit vagy sütőformát és a kép szerint helyezzük bele a kenyérszeleteket! A paradicsomokat mossuk meg és vágjuk szeletekre! A sonkát vágjuk azonos nagyságú szeletekre! A körberakott kenyérszeletek közé mindenhova tegyünk 1 szelet paradicsomot és egy szelet sonkát! Ezután keverjük össze a felütött tojásokat a tejjel, az ízlés szerinti sóval, borssal!
A kész keveréket csorgassuk rá egyenletesen a már sütőformába rakott kenyeres sonkás formára! Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal! Majd 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, míg a teteje szép aranybarna lesz és a kenyerek ropogósak nem lesznek!
kápia paprikát, ketté vágtam, kimagoztam. 2 db tömlős sajtkrémet, kockára vágott hagymát, kockázott bacont, kicsi őrölt borsot összekevertem, megtöltöttem a paprikákat, megszórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csontot megmosva, feldarabolva, hideg vízzel 1-1,5 óráig egyenletesen főzzük. Nem sózzuk meg. Ha tarjacsontot használunk, nem főzzük meg előre, a karalábéval együtt tesszük fel....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. Vöröshagyma helyett készíthetjük újhagymával, póréhagymával is, ha...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kelkáposztát megmossuk, félbe-negyedbe-nyolcadba vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, és sós-őrölt köményes vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölbe fokhagymapréssel belenyomju...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű