50 dkg tarhonya
20 dkg zöldborsó
1 közepes vöröshagyma
40 dkg burgonya
20 dkg kolbász
30 dkg lecsó
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
1 l víz
Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a karikára vágott kolbászt, a zöldborsót, a kockára vágott burgonyát, a lecsót és ízlés szerint sózzuk.
Ráöntjük a vizet, majd kb. 30 perc múlva hozzáadjuk a tarhonyát és felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Addig főzzük amíg elfől a leve.
Ha friss élesztőt használunk, a langyos vízben, kis cukorral futtassuk fel. Dolgozzuk ki az összes hozzávalóval a tésztát és kelesszük letakarva egy órát langyos helyen. Ha exp...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHagymát ledaráljuk, picit lepirítjuk, az összes hozzávalót tedd be egy turmixgépbe, és keverd, míg egyenletesen sima nem lesz. A sültkrumplit szórd meg a sajttal (vagy túróval) és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben melegítsd fel az olajat, tedd bele a hagymát, sózd meg, és kavargatva pirítsd üvegesre a hagymát közepesen magas lángon 4-5 perc alatt. Keverd hozzá a gyömbért, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz