50 dkg tarhonya
20 dkg zöldborsó
1 közepes vöröshagyma
40 dkg burgonya
20 dkg kolbász
30 dkg lecsó
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
1 l víz
Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a karikára vágott kolbászt, a zöldborsót, a kockára vágott burgonyát, a lecsót és ízlés szerint sózzuk.
Ráöntjük a vizet, majd kb. 30 perc múlva hozzáadjuk a tarhonyát és felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Addig főzzük amíg elfől a leve.
A krumplit és a cukkinit alaposan megmossuk, majd félbevágjuk, felszeleteljük. A zöld spárgák végeit meghajlítjuk, lepattintjuk a fás részt, az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kisebb kokckákra vágjuk, és puhára főzzük. Amikor megfőtt, alaposan összetörjük 2-3 evőkanál tejjel. A 0,75 dl tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a szokásos módon elkészítjük azzal a különbséggel, hogy a víz helyett húslével öntjük fel. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, majd a felolvasztott vajon üregesre pároljuk. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször megtisztítjuk és összevágjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát apróra, a paprikát, paradicsomot, tököt, padlizsán pedig egyforma méretű kockákra....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű