50 dkg tarhonya
20 dkg zöldborsó
1 közepes vöröshagyma
40 dkg burgonya
20 dkg kolbász
30 dkg lecsó
1 ek fűszerpaprika
só ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
1 l víz
Olajon megdinszteljük a cikkekre szeletelt hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a karikára vágott kolbászt, a zöldborsót, a kockára vágott burgonyát, a lecsót és ízlés szerint sózzuk.
Ráöntjük a vizet, majd kb. 30 perc múlva hozzáadjuk a tarhonyát és felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Addig főzzük amíg elfől a leve.
Vegetás vízben 10 percig főzzük a mexikói vegyes zöldséget. Leszűrjük, majd a többi anyaggal összekeverjük, fűszerezzük tetszés szerint (bors, fokhagyma, bazsalikom), Kivajazott zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt krumplit még melegen áttörjük krumplinyomóval és megvárjuk míg teljesen kihűl, majd hozzáadjuk a lisztet,a tojást, a sót és összegyúrjuk. Lisztezett felületen kisodorjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk. Aztán rádobjuk a felszeletelt gombát, p...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit mossuk meg, vágjuk hosszában félbe, majd kaparjuk ki a magjait. A hagymákat hámozzuk meg, a vöröshagymát kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze. A paprikát és a para...
Elkészítési idő: 25+40 perc Nehézség: Könnyű