Családireceptkönyv.hu

Bögrés francia palacsinta (Crepe a’la francaise)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre tejszín
- fél bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
- vaj a sütéshez

Elkészítés:


A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonlóan sütjük meg őket, azzal a különbséggel, hogy a palacsintákat kisebbre sütjük. Vagyis a szokásos egy merőkanál helyett háromnegyed merőkanálnyi tésztát öntünk a palacsintasütőbe. A sütéshez használt vajat csak melegítjük, hevíteni tilos, mert elég! Fontos, hogy félrehúzzuk a palacsintasütőt a tűzhelyről, amikor beletesszük a vajat (kb. egy szűk mokkáskanálnyi mennyiséget minden palacsinta előtt!). Ami még lényeges, hogy csak közepes fokozaton süssük őket. Ha a széle megszilárdul (nem ragad) már fordíthatjuk is.
Simán vaníliás cukorral meghintve is megállja a helyét, de természetesen tölthetjük, locsolhatjuk kedvünkre. Nem nyúlhatunk mellé! :-)
Az ízhatást tovább gazdagíthatjuk, ha a tésztához keverünk fél deciliter rumot vagy borpárlatot, reszelt narancs-és citromhéjat.
Jó étvágyat! :-)

Bögrés francia palacsinta (Crepe a’la francaise)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kristóf
Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)
Betyáros csirkepaprikás (bográcsban)

-A vöröshagymát kockákra, paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a szalonnát és gombát kisebb szeletekre, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. -A csirkehúst is eldarabolj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Csicseriborsó kolbásszal és rizzsel
Csicseriborsó kolbásszal és rizzsel

Az apróra vágott hagymát,fokhagymát kevés olajon megpirítjuk,majd beletesszük a paradicsomot és puhára főzzük. Mikor kész összeturmixoljuk, edénybe öntjük a csicseriborsóval,majd f...

Elkészítési idő: Kb.1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkés-fehérbabos ragu
Csirkés-fehérbabos ragu

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és minden oldalukon pirítsuk meg a csirkecombokat. Adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, rúdzellert és az apróra vágott vöröshagymát. Fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk