Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
1/2 dl olaj
1 db tojás
2 dl tej, 2 dl víz
2 dkg élesztő
1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
70 dkg hámozott krumpli
10 dkg zsír
só
bors
Az élesztőt a langyos tejben és vízben felfuttatjuk, bedagasztjuk, és kelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk. Egyiket a kizsírozott tepsi aljára tesszük, a másikat a töltelék tetejére.
Töltelék elkészítése:
A hámozott krumplit megfőzzük és áttörjük. A zsíron egy nagy fő hagymát megpárolunk, rátesszük a krumplit, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Langyosra hűtjük, és a tészta közepébe kenjük. A tészta tetejét egy kicsit villával megszurkáljuk. Ha megsült, a tetejét zsírral megkenjük, és lehet fogyasztani. Melegen nagyon finom.
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, 2 cm-es kockára vágjuk. A zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, félrehúzzuk, paprikával összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd zsírjára pir...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA rizst és egy evőkanál olajat 2 dl forrásban lévő vízbe teszünk és addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd fedő alatt 130 fokos sütőben 20 percig pároljuk. Ezután olajon el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyákat kb. 2×2 cm nagyságú kockákra, a paprikákat csíkokra és a cukkinit is 2 cm vastagságú kockákra vágjuk. A paradicsomot is felaprítjuk. Én ezt a fűszer keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű