menu

Családireceptkönyv.hu

Krumpli lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
1/2 dl olaj
1 db tojás
2 dl tej, 2 dl víz
2 dkg élesztő
1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:
70 dkg hámozott krumpli
10 dkg zsír

bors

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejben és vízben felfuttatjuk, bedagasztjuk, és kelesztjük. Ha megkelt, két részre osztjuk. Egyiket a kizsírozott tepsi aljára tesszük, a másikat a töltelék tetejére.

Töltelék elkészítése:
A hámozott krumplit megfőzzük és áttörjük. A zsíron egy nagy fő hagymát megpárolunk, rátesszük a krumplit, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Langyosra hűtjük, és a tészta közepébe kenjük. A tészta tetejét egy kicsit villával megszurkáljuk. Ha megsült, a tetejét zsírral megkenjük, és lehet fogyasztani. Melegen nagyon finom.

Krumpli lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Matildiko
Tradicionális gulyásleves
Tradicionális gulyásleves

A húst leöblítjük, szárazra töröljük, 2 cm-es kockára vágjuk. A zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, félrehúzzuk, paprikával összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd zsírjára pir...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rakott zöldbab (Zé)
Rakott zöldbab (Zé)

A rizst és egy evőkanál olajat 2 dl forrásban lévő vízbe teszünk és addig kevergetjük, amíg elkezd sűrűsödni, majd fedő alatt 130 fokos sütőben 20 percig pároljuk. Ezután olajon el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Savanyú tojás zsemlegombóccal
Savanyú tojás zsemlegombóccal

Az olajból, a lisztből és a reszelt hagymából világos rántást készítünk, felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, cukorral, kevés ecettel, mustárral. Beleke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres csirkemell zöldségekkel
Fűszeres csirkemell zöldségekkel

A meghámozott burgonyákat kb. 2×2 cm nagyságú kockákra, a paprikákat csíkokra és a cukkinit is 2 cm vastagságú kockákra vágjuk. A paradicsomot is felaprítjuk. Én ezt a fűszer keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk