menu

Családireceptkönyv.hu

Virslis felfújt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 pár virsli,5 dkg sütőmargarin,1 ek liszt,3 tojás,só,bors, 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:


A margarint felolvasztom és megpirítom benne a lisztet.Folytonos keverés mellett,felöntöm 3 dl vízzel és 10 percig főzöm.Ha ki hűlt,hozzáadom a tojások sárgáját és krémszerűvé keverem.Ízesítem a fűszerekkel,majd a felvert tojások fehérjét is beleforgatom.Kikenek 1 tűzállótálat és leterítem a karikákra vágott virsliket,majd ráöntöm a masszát.Megszórom reszelt sajttal és és beteszem a sütőbe. Kb 20 percig sütöm.Vajas krumplival tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alföldi rakott tarhonya
Alföldi rakott tarhonya

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi. A tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mostari cicvara
Avatar Katalin Kedvelnék
Mostari cicvara

A krumplit akár héjában, akár már felkockázva, feltesszük sós vízben főni. (Felkockázva hamarabb megfő.) Amíg puhul, hagymát pirítunk olajon. Ha megpirult, hozzákeverjük a durvára...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mákos guba
Mákos guba

A kifliket karikákra vágjuk, leöntjük vaníliás cukorral ízesített forró tejjel. Ha kissé megszívta magát, szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük és kivajazott tepsibe rakjuk. Réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toszkán lencsés egytál
Toszkán lencsés egytál

A lencsét előző este beáztatjuk, de ha elfelejtettük, akkor meleg vizet rátöltve másfél óra alatt szépen átázik. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a kolbászt karikára. Ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk