50 dkg főtt burgonya
50 dkg darált hús
5 dkg császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 közepes méretű ecetes uborka
2 tojás
1 dl tej
4-5 ek. liszt
Só, bors,
A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel.
Annyi lisztet keverek hozzá, hogy a massza formázható legyen. A masszából nedves kézzel pogácsákat formázok és lisztbe megmártva, kiolajozott tepsibe rakom. Tetejét is megkenem olajjal és előmelegített sütőbe mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen saláta illik hozzá.
A bacont felszeleteljük kisebb csíkokra, a zöldségeket rusztikus darabokra vágjuk. Az olajat a serpenyőbe tesszük a baconnel egy kicsit pirítjuk,majd hozzáadjuk a hagymát, a papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát, végül összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA krumpliból - a szokásos módon - sült krumplit készítünk. Ha kevés az időnk ezt mirelit hasábburgonyából is készíthetjük. Közben a hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk, másnap a füstölt hússal együtt feltesszük főzni nagy fazékban. (Ehhez a mennyiséghez 12 literes fazekat használjunk.) Kicsit később a pulykacombokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű