Alföldi rakott tarhonya
25 dkg tarhonya
10 dkg füstölt szalonna
5 közepes db paprika
3 közepes db paradicsom
2 közepes db vöröshagyma
6 db főtt tojás
25 dkg kolbász
2 dl tejföl
1 teáskanál fűszerpaprika
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dl víz
A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfövi.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
A vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot cikkekre szeleteljük, olajon megsütjük, meghintjük fűszerkaripával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a végén belekeverjük a tejfölt.
Olajjal kikent, közepes tepsibe a tarhonya felét elterítjük, ráöntjük a tejfölös lecsót, rá a kolbász és a tojáskarikákat, sült szalonna kockákat, befedjük a maradék tarhonyával, és a tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével.
Előmelegített sütőben készre sütjük, 180 fokon
A szikkadt kenyeret kis kockákra vágjuk, beáztatjuk a tejbe. A lilahagymát karikákra vágjuk és vajon puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni. Közben 20 dkg sajtot apró kockákra...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA virslit megfőzzük. Amíg fő, a hagymát vágjuk kis kockákra, majd forgassuk lisztbe, és süssük ki forró olajban, hogy ropogósak legyenek! Ha megsült, szalvétával kibélelt edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétvála...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat megmossuk, majd feldaraboljuk és a bőrrel együtt egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd főzni kezdjük. A víz tetején keletkező habot egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű