Családireceptkönyv.hu

Alföldi rakott tarhonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alföldi rakott tarhonya
25 dkg tarhonya
10 dkg füstölt szalonna
5 közepes db paprika
3 közepes db paradicsom
2 közepes db vöröshagyma
6 db főtt tojás
25 dkg kolbász
2 dl tejföl
1 teáskanál fűszerpaprika
5 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
5 dl víz
A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfövi.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
A vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot cikkekre szeleteljük, olajon megsütjük, meghintjük fűszerkaripával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és a végén belekeverjük a tejfölt.
Olajjal kikent, közepes tepsibe a tarhonya felét elterítjük, ráöntjük a tejfölös lecsót, rá a kolbász és a tojáskarikákat, sült szalonna kockákat, befedjük a maradék tarhonyával, és a tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével.
Előmelegített sütőben készre sütjük, 180 fokon

Alföldi rakott tarhonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos gnocchi (Sóbors)
Spenótos gnocchi (Sóbors)

A krumplit héjában puhára főzzük. Ha megfőtt, hagyjuk langyosra hűlni, és lehúzzuk a héját. Krumplinyomón áttörjük, deszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Összegyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás karfiol muffin
Sonkás karfiol muffin

Rózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára. Közben a muffin sütőbe belerakjuk a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús

Zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, amit lepirítunk. Közben sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikáva...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Paprikás burgonya
Paprikás burgonya

A finomra vágott hagymát zsírban aranysárgára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fok hagymát, köménymagot, pirospaprikát, elkeverjük és kevés vízzel felengedjük. A megtisztítot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk