5 ek napraforgó olaj
1 kg káposzta (fejes)
2 kk bors (őrölt)
2 teáskanál cukor
50 dkg tészta (fodros nagykocka)
só ízlés szerint
A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk.
Nagy lyukú almareszelőn lereszeljük.
Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
Az olajon világos zsemleszínűre pirítjuk a káposztát, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.)
Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc) , leszűrjük , 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük.
A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
Forrón tálaljuk.
a megtisztitott padlizsánt először szeleteljük,majd egyforma méretü kockákra vágjuk,besózzuk, és 30 percre félretesszük, hogy levet engedjen -ezt a fél óra letelte után leöntjük,a...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KözepesA megpucolt vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, egy lábasban az olajon megdinszteljük. A kolbászt néhány pillanatra hideg víz alá tartjuk, így könnyedén le tudjuk húzni a h...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA felforrósított olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadom a darált húst. Fűszerezés után beleöntöm a paradicsompürét, esetleg kevés vizet i...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű