1 kg paprika,
4-5 paradicsom,
15 dkg tarhonya,
1 nagyobb hagyma,kicsi őrölt pirospaprika,
3-4 gerezd fokhagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
2 pár virsli,
1 dl tejföl,
só,
bors
.A paradicsomot héjazzuk. paprikával hagymával együtt felszeleteljük. Virslit felkarikázzuk. Szalonnát felcsíkozzuk zsírjára sütjük. A zsíron megpirítjuk a tarhonyát. Mindent a beáztatott cseréptálba öntünk. Tejfölt elkeverjük 4 dl vízzel bele: só, bors, fokhagyma, pirospaprika. Ezt is ráöntjük. Tetejét rárakva kb. 70 percig sütjük. Az utolsó 10 percben tető nélkül.
A karalábét megpucoljuk, félbe, majd negyedbe vágjuk, felszeleteljük, sós vízben megfőzzük és félretesszük. A vizében megfőzzük a rizst. A paprikákat karikára vágjuk, a paradics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát szálasan szottyaszt (20-30 perc) Hozzá sonka, szalonna, fedő nélkül nagyobb lángon 4-5 percig pirít Hozzá a hámozott paradicsom Összefőz, amíg a paradicsom el nem oszlik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, az apróra tört fokhagymával bedörzsöljük, és egy fél órát állni hagyjuk. Amíg a hús pihen, a vöröshagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A krump...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű