250 g sertés- vagy pulykacomb, lehártyázva, felkockázva
3 evőkanál semleges ízű olaj vagy zsír
só és őrölt bors
2 gerezd reszelt fokhagyma, finomra zúzva
4 szelet húsos szalonna
1 nagy fej vöröshagyma, megpucolva és lereszelve, felkarikázva
160 g rizs
40 d kockázott krumpli
2-3 friss paradicsom, apróra vágva
3 db paprika, kicsumázva és apróra vágva
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 dl leveskockával készült leves
1. Egy nagy serpenyőben a húst pár adagban félig megpirítjuk az olajon, sózzuk-borsozzuk, az utolsó percben hozzákeverjük a pépes fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről.
2. Egy kb. 25×35 centis beáztatott cserépedény aljába fektetjük a szalonnaszeleteket, rászórjuk a hagymakarikákat. Erre jön a megmosott rizs, majd a nagyon apróra vágott paradicsom és paprika, rá a hús
3. Sózzuk, és megszórjuk majorannával. A tetejére halmozzuk a krumplit, és rászórjuk a pirospaprikát, leöntjük a húslevessel
4. Lefedjük az edényt, betesszük a hideg sütőbe, majd a sütő hőmérsékletét 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat) kapcsoljuk, és legalább 1 órán át sütjük. Utána levesszük a tetejét, és visszatesszük még fél órára. Ha a teteje megpirult, kivesszük, és már tálalhatjuk is, de még jobb, ha megvárjuk, amíg langyosra hűl.
nagyon laktató
Egy tálba üsd bele a tojásokat, sózd őket ízlés szerint, és verd fel őket egy villával – eddig mintha csak magyaros rántottát készítenél. Vágd fel apró kockákra a hideg vajat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A karfiolt rózsákra szedjük, a tönkjéről a külső, fás részt levágjuk, a zsenge belsőt feldaraboljuk, a paradicsomot felk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmosom és apró kockára vágom. A vöröshagymát szintén felvágom, és a zsíron megpirítom.Ráteszem a húst,és jól átforgatom a zsíron, míg egy kis levet enged .Ekkor annyi vize...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű