25 dkg túró,
25 dkg liszt,
1 kis pohár tejföl,
2 tojás,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál cukor,
csipetnyi só,
1 citrom lereszelt héja,
olaj a sütéshez.
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.
Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy dzsemet.
A túrófánk bármikor tökéletes ebéd, desszert vagy akár vacsora lehet. Nagyon gyorsan elkészül, nem szükséges túl sok hozzávaló és nagyjából mindenki imádja. Hasonlít a túrógombóchoz, csak nem főzni, hanem olajban kell megsütni.
Előkészítettem a zöldségeket. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeltem, sóztam. A paprikát és gombát felszeleteltem. A kockára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztottam, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. A túrót finom szitán áttörjük, és hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól elkeverjük. Ezután k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát megdinsztelem, hozzáadom a húst, a paprikát, a paradicsomot, zöldborsót, fűszerezem. Fedő alatt puhára párolom. Ezalatt kisütöm a kockára vágott krumplit....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű