Családireceptkönyv.hu

Túrófánk


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró,
25 dkg liszt,
1 kis pohár tejföl,
2 tojás,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál cukor,
csipetnyi só,
1 citrom lereszelt héja,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:


A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd alaposan kavarjuk össze. Formázzunk kisebb gombócokat kézzel, de akár kanállal is kiszaggathatjuk. Egy serpenyőben felhevített olajban addig süssük, míg aranybarnák nem lesznek, majd forgassuk meg őket vaníliás porcukorban.

Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy dzsemet.

Trükkök, tippek, praktikák:


A túrófánk bármikor tökéletes ebéd, desszert vagy akár vacsora lehet. Nagyon gyorsan elkészül, nem szükséges túl sok hozzávaló és nagyjából mindenki imádja. Hasonlít a túrógombóchoz, csak nem főzni, hanem olajban kell megsütni.

Túrófánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött lepényke
Töltött lepényke

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Burgonyával rakott cukkini
Burgonyával rakott cukkini

A burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar ördöglángos
ördöglángos

a ragut elkészítjük a fenti hozzávalókból. a tócsnihoz lereszeljük nagylyukú reszelőn a krumplit. összekeverjük a hozzávalókat, és 4 részletben kisütjük. a kész tócsnikat félbehaj...

Elkészítési idő: 1 ó
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töki pompos
Töki pompos

A krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez, vagy a 1,5 dl langyos vízben felfuttatott élesztős liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk