kg burgonya
1 fej vöröshagyma
250 g kolbász
1 bő evőkanál sertészsír
1 marék zellerzöld
bors
1 teáskanál só
4 db tojás
A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A burgonyát egy lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és megsózzuk. Fedő alatt puhára főzzük. A vörös hagymát finomra vágjuk. A kolbászt hosszában felvágjuk, és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a kolbászokat kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és a kolbásszal együtt üvegesre pirítjuk. A burgonyát, leszűrjük, és egy keverőtálban áttörjük. Hozzáadjuk a pirított kolbászt, és hagymát. A zeller zöldjét finomra vágjuk, és a burgonyához adjuk. Borsozzuk, sózzuk, és hozzáadjuk a tojásokat. A burgonyás keveréket jól összedolgozzuk. Egy őzgerincet sütőpapírral kibélelünk, és a kolbászos burgonyás keveréket beletöltjük. 180 C fokon, 75 perc alatt készre sütjük.
-. A hagymát is tisztítom, aprítom. -A húst megmosom, kockákra vágom. A babot is jól átmosom. A zsíron megpirítom a hagymát, jöhet rá a hús átforgatom és úgy készítem el, mintha...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA tököt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk és lesózzuk, hagyjuk állni. A hagymát felszeleteljük, kevés olajon megdinszteljük, majd a húst is belekeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcékla szárait rövidre vágjuk. Alufóliába tekerjük, és a sütőben 200 Celsius fokon 1 óra alatt megsütjük. Az alufóliában hagyjuk langyosra hűlni. Meghámozzuk, és apró dara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, és apróra reszeljük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és állni hagyjuk 10 percet. Eközben levet enged. Hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű