kg burgonya
1 fej vöröshagyma
250 g kolbász
1 bő evőkanál sertészsír
1 marék zellerzöld
bors
1 teáskanál só
4 db tojás
A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A burgonyát egy lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, és megsózzuk. Fedő alatt puhára főzzük. A vörös hagymát finomra vágjuk. A kolbászt hosszában felvágjuk, és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk, és a kolbászokat kb. 3-4 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és a kolbásszal együtt üvegesre pirítjuk. A burgonyát, leszűrjük, és egy keverőtálban áttörjük. Hozzáadjuk a pirított kolbászt, és hagymát. A zeller zöldjét finomra vágjuk, és a burgonyához adjuk. Borsozzuk, sózzuk, és hozzáadjuk a tojásokat. A burgonyás keveréket jól összedolgozzuk. Egy őzgerincet sütőpapírral kibélelünk, és a kolbászos burgonyás keveréket beletöltjük. 180 C fokon, 75 perc alatt készre sütjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha a csirke megpirult, rádobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A páchoz összekeverem a hozzávalókat, beleteszem a tarjaszeleteket és hagyom pácolódni. Legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, de néhány óra is elegendő. - A burgonyát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a feltéteket. 2. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a szalonnát vékony csíkokra vagy kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást lazán felverjük, majd egy közepes méretű tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. 2. Ezután nagyobb teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, melye...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes