A pitához (8 db-hoz)
50 dkg finomliszt (finom)
450 ml kefir
0.5 teáskanál só
1 tasak (7 gr) instant élesztő
0.5 teáskanál cukor
3 ek napraforgó olaj
A töltelékhez (8 pitához)
2 ek napraforgó olaj
60 dkg csirkemell filé
1 ek gyros fűszerkeverék
4 db paradicsom (karikákra vágva)
0.5 közepes db kígyóuborka
2 közepes db vöröshagyma
0.25 közepes db jégsaláta
Az öntethez
450 g joghurt
1 csipet csípős paprikakrém (ízlés szerint)
Elkészítjük a pitát, összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, pihentetjük fél órát.
Ezalatt olajon megpirítjuk a csirkemell-kockákat, fűszerezzük, melegen tartjuk.
A tésztát 8 részre osztjuk, vékony kör alakúra kinyújtjuk, majd száraz teflon serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük nagy lángon.
A megsült pitákat megtöltjük sült hússal, összevágott zöldségekkel, és csípős öntetet teszünk bele.
A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet melegítjük, állandó keverés mellett beletesszük a cukros tojássárgát, rövid ideig összefőzzük, fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, ételízesítős vízben 15-20 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajon me...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA beáztatott fuszulykát(babot) ,egy fazékban odateszem főni az oldalassal és a babérlapival együtt annyi vízzel, ami ellepi . Amíg fő a lapítón (vágódeszka ) a hagymát apró kockákr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk. A 15 dkg nyers rizst előfőzés nélkül egy margarinnal kikent hőálló tál aljára tesszük, rárétegezzük a darált húst és a 20 dkg. fagyas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű