85 g Schär mix B
Beiker liszt híján 40 g Nutri Free mix per pane
50 ml tej és 75 ml víz
7,5 g élesztő
1,5 ek. olaj
egy kis cukor, só
A tejet megmelegítettem, beletettem a kis cukrot, felfuttattam benne az élesztőt. Közben egy tálban elkevertem a liszteket, benne a sóval. Mikor felfutott az élesztő, beleöntöttem a lisztes edénybe, majd utána ment bele a víz is és a robotgép dagasztó fejével összedolgoztam. Hozzáadtam a kis olajat is és szép homogénre eldolgoztam.
Alufóliából kis csónakokat készítettem nekik, amit zsírpapírral kibéleltem és megkentem olajjal. Vizes kézzel formáztam meg a kifliket és belehelyeztem a csónakjukba. 60 fokos sütőben 30 percig kelesztettem, majd megkentem olajjal és 175 fokon sült 25 percig. Gyönyörűek lettek és finomak!
Az amerikai hot dog-hoz hagymát pirítottam a következőképpen. Egy fej vöröshagymát felkockáztam, majd jó alaposan megforgattam rizslisztben. Bő, forró olajban addig sütöttem őket, míg szépen megpirultak/barnultak.
A kiflit kettévágtam, az alját megkentem mustárral, mehettek rá a pirított hagymadarabkák, virsli - Sparban vettem, gluténmentes felirattal -, csemegeuborka karikák és a végén meglocsoltam ketchuppal.
Egy nagy serpenyőt szárazon felhevítünk, amikor forró, beleöntünk 2 evőkanál olajat. A csirkecombokat félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat megp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFeldaraboljuk a hozzávalókat: felkarikázzuk a kolbászt, a zöldpaprikát,a póréhagymát, kicsi kockára vágjuk a megpucolt sárgarépát és burgonyát, feldaraboljuk a paradicsomot, felsze...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk. A burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában elfelezzük. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket az ágakról lesimítjuk. Az egészet összeka...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű