menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés, zöldséges brassói (diétás)


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 dl olaj
1 kisebb egész csirkemell
20 dkg zöldborsó
3 gerezd fokhagyma
fél zacskó majoranna
só, bors
10 dkg vaj
kb. 80 dkg vegyes zöldségkeverék
1 db cukkini
1 db sárgarépa
1 fej lilahagyma

Elkészítés:


Roppant egyszerűen elkészíthető. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd pirítsuk le az olajon, és adjuk hozzá a fagyasztott zöldborsót, a zúzott fokhagymát, az őrölt majorannát, sózzuk, borsozzuk. A borsot, majorannát ne sajnáljuk belőle. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük puhára, illetve addig, amíg a víz el nem főtt róla. Ez idő alatt, a vajat olvasszuk meg egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá a zöldségkeveréket. Én a legtöbb esetben mirelit zöldségkeveréket használok, kevesebb a macera vele, és semmivel nem rosszabb, mint a friss zöldség. Én Spar-os zöldségkeveréket szoktam venni, amiben van brokkoli, karfiol, sárgarépa. Ezt turbózom fel csíkokra vágott sárgarépával, cukkinivel, és amitől igazán isteni finom lesz az a lilahagyma. Lehet bele tenni még esetleg zellert, illetve padlizsánt is. Sózzuk, borsozzuk. Vizet nem kell hozzáadni, ugyanis a zöldségből kellő mennyiségű víz fog kifőni. Nem kell megijedni, ha sok lenne a víz, ugyanis egy idő után elpárolog a víz, és a zöldségünk elkezd sülni, és isteni finom lesz. A megfőtt zöldborsós csirkeragut keverjük hozzá a zöldségekhez, és már készen is vagyunk vele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Diéta idején egy nagyon jó választás ez az étel. Rendkívül ízletes, és egyben laktató is. Szinte nem is igényli ez az étel a sült krumplit, ami ugye az eredeti brassóiban a legtöbb kalóriát tartalmazza. Gluténmentes és laktózmentes is egyben, ha a zöldséget gluténmentes vajon pároljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Noémi
Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd hozzáadom a zöldségeket, és a fűszerekkel ízesítem. Az...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
BURGONYAFASÍRT VILLÁMGYORSAN
BURGONYAFASÍRT VILLÁMGYORSAN

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizses Székelykáposzta
Rizses Székelykáposzta

A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk apróra, kis olajon megdinszteljük, rádobjuk a megmosott, felkockázott húst -. Sóval,borsal pirospaprikával fűszerezzük, felöntjük vízzel, félpu...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Töltött káposzta - másként
Töltött káposzta - másként

A vöröshagymát pucoljuk meg, daraboljuk apróra, majd dinszteljük meg kevés olajon, majd várjuk meg amíg teljesen kihűl. A káposztákat mossuk ki. A leveleket szedjük szét, a vast...

Elkészítési idő: 4 - 5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk