Fokhagymás sajtgolyók
Hozzávalók:
45 dkg túró
20 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg natúr krémsajt
10 dkg füstölt krémsajt
2 evőkanál tejföl
4-5 gerezd fokhagyma
só
bors ízlés szerint
A hempergetéshez:
színes sajt, apróra vágott snidling, petrezselyem, dió, magvak
Elkészítés
A hozzávalókat összedolgozzuk, és a könnyebb formázhatóság miatt előtte hűtőbe tesszük.
Majd kisebb golyókat formázunk belőle, és színes reszelt sajtokban, aprított zöldfűszerben, magokban meghempergetjük.
Kb 60 db lesz belőle ( hétig eláll
A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre pak...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rókagombát olívaolajon pirítottam. A fűszerek durvára tört vegyes bors, rozmaring és kakukkfű voltak. Szerencsére ma már mindenfelé lehet kisméretű paradicsomfajtákat vásároln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felhasználás előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből és vágjuk fél centis kockákra, majd tegyük félre – nagy melegben kevesebb idő is elég, ne hagyjuk túlságosan megpuhulni. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit dagasztógép üstjébe mértem és lágyabb tésztát gyúrtam. Jól kidolgoztam, hogy ne ragadjon a kezemhez. Letakarva 40 percig pihentettem. Míg tészta kelt sütőbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű