menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos zabpalacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 csésze zabpehely
1/2 teáskanál sütőpor
1,5 dl (egy doboz) cukormentes áfonya, vaníliás vagy sima joghurt
1/2 érett banán
1 tojás
1/2 teáskanál vaníliakivonat
1/3 csésze friss vagy fagyasztott áfonya (esetleg friss vagy fagyasztott meggy), és még egy kevés a tálaláshoz

Elkészítés:


Az áfonyán kívül minden hozzávalót önts a turmixgépbe, majd turmixold simára. Ha túl sűrű a tészta, lazítsd egy kevés mandulatejjel. Ha túl híg, akkor adj hozzá még egy-két kanál zabpelyhet, és turmixold újra össze.
Vajazz, vagy olajozz meg egy tapadásmentes serpenyőt. Kanalazz bele egy kevés palacsintatésztát, és dobj rá néhány szem áfonyát. Ha megsült, fordítsd át palacsintát, és süsd aranyszínűre a másik oldalát is.
Az elkészült palacsintákat tedd egy tányérra, s már tálalhatod is a finom reggelit! Egy pici mézet vagy juharszirupot is adhatsz hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kétszer sült krumpli
Kétszer sült krumpli

Az étek elkészítéséhez úgy fogunk, hogy a krumplit megmossuk, majd egy villával szurkáljuk és már küldhetjük is a sütőbe, mint a hagyományos sült krumplit. Közben egy közepes méret...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Lasagne
Lasagne

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a húsokat fehéredésig sütjük. Ízesítjük sóval, bazsalikommal, oregánóval és majorannával. Felöntjük egy nagy pohár vízzel. 2. Amikor má...

Elkészítési idő: 45 p
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Medvehagymapestós nokedli pirított csirkével (paleo)
Medvehagymapestós nokedli pirított csirkével (paleo)

A medvehagymát alaposan megmossuk.lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk az összes hozzávalóval késes aprítóba rakjuk és krémes állagúra turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás omlett
Burgonyás omlett

Burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Felforrósított olajon megdinszteljük, fedő alatt tovább sütjük, míg pici színt kap. Közben többször kevergetjük. Közben megpucoljuk a hagymá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk