menu

Családireceptkönyv.hu

RAKOTT KÁPOSZTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
1 - 2 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 evőkanál pirospaprika

2 kávéskanál őrölt feketebors
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:


A savanyú káposztát kevés zsiradékon megpároljuk.
A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.
Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
( vagy gyors rizst főzünk :) )

A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.

Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.

Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Másik változat:
A szalonnát felaprítottam, majd zsírjára sütöttem. A szalonna pörcöket kiszedtem. A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam, megszórtam piros paprikával, 1 dl vízzel felöntöttem. A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel. Minél fűszeresebb, annál jobb! Fedő alatt készre sütöttem, a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A rizst étolajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem, ízesítettem őrölt borssal, sóval, vegetával. Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe. A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs. Húsleves lével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy hőálló tálat étolajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam. A káposzta 1/3 részét az alján elosztottam. Következett a rizs ¼ része, majd a pörkölt 1/3 része. A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal, vegetával ízesítve simára kevertem, majd meglocsoltam az egyharmad részével.
Folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön és lekenjük a tojásos tejföllel. Egy olvasztott vajjal vagy étolajjal meglocsoljuk a tetejét. Nagyon finom étel. Jó étvágyat kívánok hozzá! 220 C fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

RAKOTT KÁPOSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Pörköltet készítek a darált húsból. Megtisztítom, feldarabolom a hagymákat, és 2 evőkanál olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Spenótos rakott krumpli
Spenótos rakott krumpli

A krumplikat meghámozzuk, és kb. 2-3 mm vastagságúra szeleteljük őket. Az olajon a felkockázott bacont megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot is. Ha a spen...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsvéti vendégváró előétel
Húsvéti vendégváró előétel

A hagymát, uborkát, paprikákat aprítógépbe tesszük, és felaprítjuk. A sonkát felkockázzuk, és a zöldségekhez adjuk. A tartármártást a hozzávalókból összekeverjük, majd a zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Muci tokány
Muci tokány

A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már elnyerte a kellő áll...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk