Családireceptkönyv.hu

RAKOTT KÁPOSZTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
1 - 2 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 evőkanál pirospaprika

2 kávéskanál őrölt feketebors
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:


A savanyú káposztát kevés zsiradékon megpároljuk.
A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk.
Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
( vagy gyors rizst főzünk :) )

A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.

Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.

Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Másik változat:
A szalonnát felaprítottam, majd zsírjára sütöttem. A szalonna pörcöket kiszedtem. A megmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pirítottam, megszórtam piros paprikával, 1 dl vízzel felöntöttem. A darált húst rátettem, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel. Minél fűszeresebb, annál jobb! Fedő alatt készre sütöttem, a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A rizst étolajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem, ízesítettem őrölt borssal, sóval, vegetával. Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe. A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs. Húsleves lével is felönthető a rizs, úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú, majd egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy hőálló tálat étolajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam. A káposzta 1/3 részét az alján elosztottam. Következett a rizs ¼ része, majd a pörkölt 1/3 része. A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal, vegetával ízesítve simára kevertem, majd meglocsoltam az egyharmad részével.
Folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön és lekenjük a tojásos tejföllel. Egy olvasztott vajjal vagy étolajjal meglocsoljuk a tetejét. Nagyon finom étel. Jó étvágyat kívánok hozzá! 220 C fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

RAKOTT KÁPOSZTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gáspár-féle bolognai, marhahúsgombóccal
Gáspár-féle bolognai, marhahúsgombóccal

Megpucoljuk az összes zöldséget (hagyma, fokhagyma, zeller, répa). Majd beledobáljuk az aprítógépbe. Ledaráljuk a marhahúst. Elkeverjük sóval és borssal. Kicsi gombócokat formálu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásos nokedli spenótosan
Tojásos nokedli spenótosan

A spenótot megmossuk, és egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk. Leöntjük a levét, nehogy keserű legyen. Botmixerrel pürésítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Francia toast lasagne
Francia toast lasagne

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem beleöntöm a paradicsom szószt , a zakuszkát és a ketchupot nálam házi készítésű ,ízesítem a fűszerekkel és hozzáadom a tejfölt maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pupusas
Pupusas

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kis cipót formázunk belőle. Amíg a tölteléket elkészítjük, addig letakarva pihentetjük. A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk, és egy tálba tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk