A gombás csirkéhez
60 dkg csirkemell filé
30 dkg gomba
1 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma (zúzott)
0.5 dl napraforgó olaj
A fűszerekhez
1 tk só
1 teáskanál ételízesítő
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál bors (őrölt)
1 teáskanál cukor
0.5 teáskanál koriander
0.5 teáskanál majoranna
1 csipet kakukkfű
1 csipet bazsalikom
1 ek petrezselyem
2 ek sűrített paradicsom
chili ízlés szerint (kevés, ha valaki szereti)
A megtisztított alapanyagokat felszeleteljük. A húst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Fél fej hagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk, a többit szélesebb hasábokra vágjuk.
Az étolajat összekeverjük a fűszerekkel, reszelt hagymával és a fokhagymával.
Minden hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverünk a fűszeres olajjal, és sütőzsákban, vagy tepsiben készre sütjük. Az összegyűlt szafttal meglocsoljuk. (Ha tepsiben, akkor kicsit több olajat tegyünk és 1 órát süssük.)
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 35x25 cm
Először megpucoljuk, karikára vágjuk és sós vízben előfőzzük a krumplit, hogy később, a sütőben már ne kelljen hozzá alkalmazkodni. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy kiol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a csirkecombokat, töröljük szárazra papírtörlővel, majd rakjuk bele egy tálba. Sózzuk, fűszerezzük és tegyük rá a zúzott fokhagymát is, majd öntsünk rá 2 evőkanál olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos tűzálló tálra terítem. A tojásokat egyenként felütve úgy rakom a sajt tetejére, hogy a sárgája egynek se menjen szét. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gombadarabokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű