galuskához:
75 dkg sütni való lisztes burgonya tisztán számolva
25 dkg sima liszt
1 púpos teáskanál só
12 dkg füstölt szalonna
30 juhtúró
A vizet feltesszük forrni. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk.
A krumplit lereszeljük./ négyoldalú reszelőn
Gyorsan adjuk a krumplihoz a lisztet és a sót, majd az összekevert masszából dobjunk egy galuskányit a vízbe. Ha egyben maradt, jöhet a szaggatás. Ha szétfő, menjen még egy pici liszt, Szűrjük re, közben újra forrósítsuk fel a zsírt. Öntsük bele a galuskát, keverjük el, majd zárjuk el a lángot. Morzsoljuk rá a juhtúrót, keverjük össze, és már tálaljuk is a világ legjobb sztrapacskáját!
A hagymát olajon megfonnyasztom, a húst felkockázom, az olajon fehéredésig párolom. Hozzáadom a felkockázott répát, ízlés szerinti borsót, rizsát és puhára főzöm.. Ha a rizst külön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 db keményre főtt tojást félbevágunk. A sárgáját kiszedjük, összekeverjük kevés vajjal. Sózzuk, borsozzuk és visszatöltjük a fehérjékbe. 2 dl tejfölt elkeverünk 2 tojással és 10 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját a lehető legkisebbre kockázzuk fel. A darált húst tegyük keverőtálba, dolgozzuk hozzá az apróra kockázott füstölt húst, a leöblített rizst, a finomra vágott hagymát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzéles metélt (tagliatelle) tésztát tettem fel sós, forró vízben főni. A lila hagymát megtisztítottam, hosszában felcsíkoztam. A sárgarépát csíkokra (zsülienre) vágtam, a paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű