galuskához:
75 dkg sütni való lisztes burgonya tisztán számolva
25 dkg sima liszt
1 púpos teáskanál só
12 dkg füstölt szalonna
30 juhtúró
A vizet feltesszük forrni. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy nagy serpenyőben kiolvasztjuk.
A krumplit lereszeljük./ négyoldalú reszelőn
Gyorsan adjuk a krumplihoz a lisztet és a sót, majd az összekevert masszából dobjunk egy galuskányit a vízbe. Ha egyben maradt, jöhet a szaggatás. Ha szétfő, menjen még egy pici liszt, Szűrjük re, közben újra forrósítsuk fel a zsírt. Öntsük bele a galuskát, keverjük el, majd zárjuk el a lángot. Morzsoljuk rá a juhtúrót, keverjük össze, és már tálaljuk is a világ legjobb sztrapacskáját!
1. A lisztet kimérjük egy nagyobb műanyag edénybe, majd a mikróban melegítjük szűk egy percig. Ez megrövidíti a kelesztés időtartamát. Persze ez a lépés kihagyható. 2. Ezután hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A káposzta külső leveleit és a torzsát távolítsd el, majd mosd meg, és vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és a káposztával együtt tedd fazékba...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Törjük fel a tojásokat egy tálba. 2. Adjuk hozzá a tejet, verjük fel, majd keverjük bele a lisztet is. 3. Öntsük az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Amíg fő a hagymákat apróra vagdossuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, majd fehére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű