1 kg dagadó felszúrva
30 dkg darált hús
1 szál sárgarépa
500 ml paradicsompüré
só, bors,
250 g spagetti
olaj
1 fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerinti zöld fűszerek: petrezselyem, oregánó, bazsalikom, zeller zöld, spenót
cukor
A dagadót előkészítem sózom és borsozom kívül és belül majd félreteszem. Közben már odateszem a tészta főzővizét amit alaposan megsózok, amikor felforrt beleteszem a tésztát és újra forrástól számítva 6-8 perc alatt megfőzök.Leszűröm és félreteszem picit.
Kevés olajon félig üvegesre párolom az apróra vágott hagymákat és a reszelt sárgarépát ( én ekkor adom hozzá a friss zöld fűszereket és azokkal is kicsit dinsztelem),majd a darált húst hozzáadom szétnyomkodom és fehéredésig dinsztelem. Ekkor hozzáadom a paradicsompürét és egy pici vizet. Mikor felforrt megkóstolom, hogy kell-e hozzá egy pici cukor, ha igen teszek hozzá. 2-3 percenként megkeverve összefőzöm.
Mikor elkészült hozzákeverem a tésztát és beletöltöm a dagadóba. Hústűvel összetűzöm, hogy ne essen ki a töltelék és tepsibe teszem, pici olajat és vizet öntök alá. Fólia alatt 1,5-2 órát sütöm. Mikor elkészült leveszem a fóliát és visszateszem pár percre míg megpirul.
A húsokat jól megmossuk, lecsepegtetjük és közepes kockára daraboljuk. A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az előkészített húsokat kevés olajon megpirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiolvasztott szalonna kockákkal együtt megpirítjuk a karikára vágott zöldhagymát is, fűszerezzük, majd vízzel felengedve 5 percig főzzük. A kockára vágott burgonyát olajban pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágd hosszában a cukkinit vékony szeletekre. 2. Tedd a sütőrácsra és süsd 220 fokon 10 percet. 3. Helyezz egy réteg cukkinit a sütőtálba. 4. Keverd össze a túrót, tejfölt, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat üssük fel, és kis sóval keverjük el egyneművé. A bagettet szeleteljük fel ferdén, azonos méretű szeletekre. 1,5 cm vastagságúra, páros számú szeletre. Kenjük meg vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes