menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csomag darabolt bacon
5 pár virsli
só, bors, petrezselyem, majoránna
vaj, olaj
füstölt sajt
2 tejföl
1 db tojás

Elkészítés:


A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletesszük egy serpenyőbe.
Hozzáadjuk a bacon-t, a karikákra vágott virslit, majd megpirítjuk őket.
A megfőtt krumplit megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. Egy kivajazott jénaiba helyezzük, majd rátesszük a megpirított hagymás-virslis-baconos keverék egy részét.
Rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyag.
A tejfölt elkeverjük a tojással és az apróra vagdalt petrezselyemmel, majd ráöntjük a krumplira. Füstölt sajtot reszelünk rá és megszórjuk bacon darabkákkal.
Alufóliával lefedjük, majd kb. 40 percig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.

Fokhagymás rakott krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Padlizsán:Ratatouille Julia Child alapján
Padlizsán:Ratatouille Julia Child alapján

A padlizsánt és a cukkinit hasonló méretű kockákra vágom, besózom, és fél órát állni hagyom. Leszárogatom, majd felforrósított serpenyőben, olívaolajon megpirítom úgy, hogy egyszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejszínes durranós
Tejszínes durranós

Olajat a lábasba tesszük, bele a hagymakockákat, a zúzott fokhagymát, sót, felkockázott paprikát, felcsíkozott bacont, és fedő alatt üvegesre pároljuk. Majd belekeverjük a borsót,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Sonkás-sajtos tekercs
Sonkás-sajtos tekercs

Elkészítés: 1. Az átszitált liszthez hozzáadom a réteslisztet, cukrot, sót, szárított élesztőt és összekeverem. 2. A tejet és tejfölt meglangyosítom, hozzáadom a liszthez, valam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA
BOLOGNAI CSAVART TÉSZTA

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, forró olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a darált húst, sót, borsot, és a fűszereket. Kevés vízze készre pároljuk a húst. Ezután paradicso...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk