0,5 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csomag darabolt bacon
5 pár virsli
só, bors, petrezselyem, majoránna
vaj, olaj
füstölt sajt
2 tejföl
1 db tojás
A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletesszük egy serpenyőbe.
Hozzáadjuk a bacon-t, a karikákra vágott virslit, majd megpirítjuk őket.
A megfőtt krumplit megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. Egy kivajazott jénaiba helyezzük, majd rátesszük a megpirított hagymás-virslis-baconos keverék egy részét.
Rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyag.
A tejfölt elkeverjük a tojással és az apróra vagdalt petrezselyemmel, majd ráöntjük a krumplira. Füstölt sajtot reszelünk rá és megszórjuk bacon darabkákkal.
Alufóliával lefedjük, majd kb. 40 percig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
A padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A burgonyát héjában me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót. Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai mód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lereszeljük a vöröshagymát és átnyomjuk fokhagyma présen a fokhagymát, a hús tetejére. 2. Megmossuk és lecsöpögtetjük a rizst, majd ez is megy a húsra. 3. Fűszerezzük ízlés sz...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: KözepesA french toast, vagyis édes bundás kenyér készítéséhez szeleteld fel a kenyeret vagy kalácsot ugyanúgy, ahogy egy rendes bundás kenyérhez tennéd. Ha kenyérből készíted, akkor ehhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű