0,5 kg krumpli
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csomag darabolt bacon
5 pár virsli
só, bors, petrezselyem, majoránna
vaj, olaj
füstölt sajt
2 tejföl
1 db tojás
A krumplit megmossuk, majd egy edényben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A fokhagymát is megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a vöröshagymával együtt beletesszük egy serpenyőbe.
Hozzáadjuk a bacon-t, a karikákra vágott virslit, majd megpirítjuk őket.
A megfőtt krumplit megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk. Egy kivajazott jénaiba helyezzük, majd rátesszük a megpirított hagymás-virslis-baconos keverék egy részét.
Rétegezzük, amíg el nem fogy az alapanyag.
A tejfölt elkeverjük a tojással és az apróra vagdalt petrezselyemmel, majd ráöntjük a krumplira. Füstölt sajtot reszelünk rá és megszórjuk bacon darabkákkal.
Alufóliával lefedjük, majd kb. 40 percig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és megpirítjuk a tetejét.
A mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta) Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citr...
Elkészítési idő:20 deka teljes kiőrlésű liszthez adj egy kevés sót, három evőkanál olívaolajat és nagyjából két deci vizet. Ha összeállt a tészta, celofánba csomagolva pihentesd a hűtőben nagyjábó...
Elkészítési idő:A padlizsánt megmossuk, a szárvégeket levágjuk, vékonyan meghámozzuk, 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. Egy órára erősen besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja. A burgonyát héjában me...
Elkészítési idő:A fodros nagy kockatésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A kolbászt karikára szeleteljük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, és kevés olajon kisütjük. A káposztát lereszeljü...
Elkészítési idő: