Hozzávalók:
1 csomag 1/2kg makaróni
20 dkg sonka
4 db tojás
20 dkg trappista sajt
2 doboz tejföl
kevés olaj
só
Elkészítés:
A tésztát kifőzöm,és egy kiolajozott tepsibe öntöm.
A sonkát kis kockákra vágom,és kevés olajban megpiritom,igy finomabb.
A sajtot durvára reszelem.
A tojásokat elhabarom.
A sonkát,a reszelt sajt 3/4-ét,a tejfölt,és a tojásokat összekeverem.
Ezt a keveréket ráöntöm a tepsiben lévő kifőtt tésztára,kicsit átkeverem,megszórom a maradék sajttal,és forró sütőben addig sütöm,amig a sajt pirulni kezd a tetején.
Amikor kész,kockákra vágom,és úgy tálalom.
Nagyon kiadós,és persze finom.
30 perc
2 ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a felkockázott húst és kissé lepirítjuk. Fűszerpaprikát, sót teszünk rá ízlés szerint és borsozzuk....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1 kg darált sertéshús 1 nagy fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma (kisebb) 1 ek napraforgó olaj (vagy zsír) ételízesítő ízlés szerint bors ízlés szerint őrölt fűszerkömény ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, a pirospaprikával megszórjuk és az ujjnyi csíkokra vágott húst beleforgatjuk. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd annyi v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát vágjuk nagyon apró darabokra és pirítsuk meg, de úgy, hogy ne színeződjön el. Ezután jöhet hozzá a rizs és a fehérbor, majd a forró alaplével öntsük fel és kevergessük fo...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű