1 kg csirkemell filé
1 teáskanál só
1 nagy vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
2 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
1-2 zöldpaprika, kicsumázva és karikákra vágva
1 paradicsom felszeletelve
2 dl főző tejszín
A csirkemellet megtisztítjuk megsózzuk. A husit felkockázzuk A vöröshagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, és összekeverjük.
A csirkedarabokat rátesszük, összeforgatjuk, és egy kevés vizet aláöntünk. A tűzre visszarakjuk, és lefedve pároljuk, közben a vizet apránként pótoljuk.
A paprikát és a paradicsomot beledobjuk, ha szükséges utána sózzuk. Amikor a hús megpuhult, akkor a tejszínt belecsorgatjuk, és összeforraljuk .
Nokedlivel tálaljuk.
A tésztát sós vízben megfőzzük és miután leszűrtük, a paradicsomszószba forgatjuk, fűszerezzük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A sonkát és a bacont felszeleteljük, hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szárnyas fűszerkeverék harmadával megszórjuk, összekeverjük. A tejfölt a maradék fűszerkeverékkel és az 1-2 ek liszttel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Első lépésben készítsd elő az alapanyagokat, mert főzés közben nem fogsz tudni ezzel foglalkozni. Húzd le a 30 dkg kolbász héját és vágd karikákra, pucold meg az 1 kg krumplit...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű