500 g csirkemáj,
350 g gomba,
400 g bacon,
250 ml fehérbor,
1 db hagyma,
só,
bors,
100 g vaj.
Tegyük egy serpenyőbe a vajat, olvasszuk fel majd pirítsuk meg benne a csirkemájat. Közben szeleteljük fel a bacont, a gombát és a hagymát. Amikor a máj kissé megpirult adjuk hozzá a bacont és keverjük össze, majd adjuk hozzá a hagymát és a gombát is, sózzuk, borsozzuk. Kavarjuk össze és fedjük le 5 percre, majd öntsük bele a fehérbort, ha szükséges még ízesítsük, hagyjuk 15 percet főni. Ha elkészült melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
Gombóc: A hozzávalókat összegyúrjuk és forró, de nem lobogó sós vízben 15 perc alatt megfőzzük (10 db gombóc lesz). Paradicsomszósz: Mindent krémesre turmixolunk és egyet forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzéles metélt (tagliatelle) tésztát tettem fel sós, forró vízben főni. A lila hagymát megtisztítottam, hosszában felcsíkoztam. A sárgarépát csíkokra (zsülienre) vágtam, a paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főni a rizst, és ha szükséges, átmossuk a káposztát, de maradjon savanyú, az a lényeg! Egy evőkanálnyi olajra szórjuk a köményt, és addig kevergetjük, míg illatos nem le...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben kevés olajon puhára pároljuk a szeletekre vágott hagymát. Amikor puha, megszórjuk barnacukorral és addig pároljuk, amíg a cukor felolvad és a hagyma karamelliz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű