1 kg krumpli
1/2 fej vöröshagyma
só
3 db babérlevél
1 ek liszt
2 dl tejföl
kevés olaj
kevés őrölt feketebors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk,borsozzuk
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjüka lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret vágjuk be keresztben, de ügyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen szét. A vágások közé helyezzük a felszeletelt mozzarellát. A tetejére szórjuk a reszelt cheddar sajtot és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben felforrósítunk 2 ek. Olajat , hozzáadunk 500 g hasábokra vágott újburgonyát. Magas hőmérsékleten sütjük, addig, amíg pirulni nem kezd. Megszórjuk 3 csipet pirospaprikáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hozzákeverjük a felaprított kaprot. A tojásokat is keményre főzzük, majd felszeleteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű