1 kg krumpli
1/2 fej vöröshagyma
só
3 db babérlevél
1 ek liszt
2 dl tejföl
kevés olaj
kevés őrölt feketebors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk,borsozzuk
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjüka lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
A répákat megpucoljuk ,megmossuk apróra vágjuk a hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ha kész van akkor az apróra vágott répát rátesszük és további dinsztel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtej-cukor-búzadara-sűrűre főzőm-deszkára öntöm-kinyújtom-vágom-panírozom :)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt: Állítsd a sütőt 180°C-ra (350°F). 2. Készítsd el a tölteléket: Egy nagy tálban keverd össze a feta sajtot, a túrót, a tojásokat, a friss kaprot, sót és b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű