1 kg krumpli
1/2 fej vöröshagyma
só
3 db babérlevél
1 ek liszt
2 dl tejföl
kevés olaj
kevés őrölt feketebors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk,borsozzuk
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjüka lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
Felrakunk 1 nagy edénybe sós vízet forrni.A 30dkg rizsliszhez hozzá adjuk a tojást és 1 csipet sót.Majd villával össze nyomkodjuk.A hideg vizet lassanként adjuk hozzá közben folyam...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA 25 dkg darált húst kevés olajon előpároljuk. A 15 dkg nyers rizst előfőzés nélkül egy margarinnal kikent hőálló tál aljára tesszük, rárétegezzük a darált húst és a 20 dkg. fagyas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Karfiolhoz A karfiolt rózsáira szedjük, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi, sózzuk és puhára, de nem szétesőre főzzük. A puhára főtt karfiolt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a csirkemellet 3 cm-es kockákra, sózzuk, szórjuk meg borssal, majd kevés olajon pirítsuk szép pirosra. A zöldségeket, félig pároljuk meg. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű