1 kg krumpli
1/2 fej vöröshagyma
só
3 db babérlevél
1 ek liszt
2 dl tejföl
kevés olaj
kevés őrölt feketebors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk,borsozzuk
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjüka lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
A feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet nagyobb kockára vágom, a brokkolit rózsáira szedem, a lila hagymát felszeletelem. A tejszínt sózom, borsozom és elkeverem a mustárokkal. Egy tűzálló tálat kivajaz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb. 2 centis darabokra, és a bimbókat tegyük félre. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadunk egy csapott evőkanál sót és puhára főzzük. A kész burgonyáról...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű