Családireceptkönyv.hu

Krumplifőzelék ( Burgonyafőzelék )


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
1/2 fej vöröshagyma

3 db babérlevél
1 ek liszt
2 dl tejföl
kevés olaj
kevés őrölt feketebors

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk,borsozzuk
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjüka lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.

Krumplifőzelék ( Burgonyafőzelék )

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eva
Egzotikus paradicsomos csirke
Egzotikus paradicsomos csirke

A feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Csirkés brokkoli csőben sütve
Csirkés brokkoli csőben sütve

A csirkemellet nagyobb kockára vágom, a brokkolit rózsáira szedem, a lila hagymát felszeletelem. A tejszínt sózom, borsozom és elkeverem a mustárokkal. Egy tűzálló tálat kivajaz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Vivien
Spárgás-sárgarépás csirkemell
Spárgás-sárgarépás csirkemell

A csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb. 2 centis darabokra, és a bimbókat tegyük félre. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes, pirított hagymás burgonyapüré
Krémes, pirított hagymás burgonyapüré

A megtisztított burgonyát egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadunk egy csapott evőkanál sót és puhára főzzük. A kész burgonyáról...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk