1 kg krumpli
1/2 fej vöröshagyma
só
3 db babérlevél
1 ek liszt
2 dl tejföl
kevés olaj
kevés őrölt feketebors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is, megsózzuk,borsozzuk
Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást. A tejfölben elkeverjüka lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
-a húst vékony csikokra vágjuk -sóval,borssal zúzott fokhagymával és mustárral füszerezzük,majd félig megpiritjuk -a cukkinit és a paprikákat csikokra vágjuk és forró olajon féli...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyűlkészítése: A krumplikat megpucoljuk, majd felkockázzuk. A vízben feltesszük főni és puhára főzzük. Ha megpuhult leszűrjük, majd áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző napon beáztatom. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom. Zsíron megdinsztelem először a hagymát, ha üveges hozzáadom a fokhagymát, végül megszórom piros papr...
Elkészítési idő: 5 óra + Nehézség: KözepesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk, a chorizót felkarikázzuk. Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben. A kolbászt roppanósra sütjük, majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű