30 dkg lencse
4 szal sargarepa
1 kissebb fej hagyma
2 cikk fokhagyma
so,bors
3 babérlevél
1 leves kocka
Nokedli :
1 tojas
liszt
Rántáshoz:
3 evőkanál olaj
1 pupos evokanal liszt
pirospaprika
A lencset jol megmostam es lecsepegtettem
A hagymat,sargarepat kockakra vagtam
A fokhagymat átpréseltem
Egy keves olajon megparoltam a hagymat es a sargarepat,hozza adtam a lencset, az átpréselt fokhagymat, es felontottem vizzel
Utna beletettem a baberlevelet, sot,borsot, es a leves kockat
Kozben elkeszitettem a nokedlit
Felvertem a tojast es annyi lisztet tettem hozza, hogy kozepes surusegu legyen
Egy kulon edenyben megfoztem es leszurtem
Amikor a lencse es a sargarepa megpuhult, hozzatettem a nokedlit
Vilagos rantast keszitettem az olajbol es lisztbol, es hozza kevertem a piros paprikat
Felontottem keves hideg vizzel, csomomentesre kevertem, majd a levesbol is mertem hozza egy meregeetőkanlnyit, osszekevertem es a leveshez ontottem
Pár percet még egyutt foztem...
A kiolvasztott spenótot kinyomkodjuk a víztől. Hozzáadjuk a túrót, sajtkrémet, fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejszínt is (lehet több is, m...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűElőző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy Római tálat, fedelével együtt. A zölds...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KönnyűRétegelve: burgonya szeletelve, tojás szeletelve, húspép fele. Megismételjük. Beirdalt szalonna. Sütőbe vele. Ha a szalonna megsült, ráütjük a tojásokat. Mikor azok megsültek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna rizst (2,5-szoros vízben) készre főzzük. Wokban kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Kis vízzel felengedjük, hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű