50 dkg fehérbab
15-20 dkg árpagyöngy (gersli)
40 dkg sütni való kolbász vagy házi grillkolbász
15 dkg füstölt kolbász
2 közepes sárgarépa
1 nagy vöröshagyma
1 kisebb zellergumó
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír
só
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld
A babot 1 éjszakán át hideg vízben áztatjuk. A nyers kolbászt 10-15 cm-es darabokra vágjuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk. A megtisztított zellert és sárgarépát felkockázzuk. Egy sütőben is használható edényben a kockákra vágott hagymát a zsíron üvegesre sütjük. A tűzről levéve meghintjük őrölt pirospaprikával és liszttel. Szórunk rá 1-2 marék babot, zöldségkockákat, majd gerslit. Teszünk rá a sütni való kolbászból és a füstöltkolbász-karikákból, majd folytatjuk a rétegezést a babbal, a zöldségekkel, a gerslivel és a kolbászfélékkel, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve, közepes lángon forrásig főzzük, majd 140 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak. Petrezselyemzölddel megszórva, melegen tálaljuk.
Elkészítése: A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Mikor elkészült összetörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejszínt, a lisztet, az olajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatom, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt felteszem főni. Újabb edényben (esetleg bográcsban) közben megcsinálom a pörkölt alapot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst keverjük el a reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítsük. 2. A cukkiniket mossuk, végeit vágjuk le, majd hosszában szeleteljük fel 2 m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Jól összegyúrjuk, és nedves ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű