Tartármártás:
1 dl olaj,
1 tojás sárgája
1 ek. porcukor
1 ek. mustár
1 kk. só
2 dl tejföl
pici bors
A hozzávalókat a fenti sorrendben alaposan összekeverjük.
6 db főtt tojás
20 dkg gépsonka
4-5 db savanyú uborka vagy 1 db zöldpaprika
1-2 fej lila hagyma
1 db alma
1 db húsleveskocka
2 ek. zselatin
Ezeket felkockázzuk és kb. 2 dl tartármártással összekeverjük. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát,majd a zselatint feloldjuk benne. Hozzá öntjük a tartáros keverékhez és őzgerinc formába öntjük,amit folpackkal béleltünk ki. Dermesztjük.
Az édesburgonyát megfőzzük (kb. 4 perc) és letörjük. A püréhez adjuk hozzá a petrezselymet vegetát borsot és a tojást kezdjük el adagolni a lisztet, és gyúrjuk jól össze. Ha kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudac...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.Közben a vöröhagymát...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűelkészítés 1.A tészta elkészítéséhez egy tálban összedolgozzuk a lisztet, margarint, tojás, vizet és a sót. 2.Ezután egy kivajazott kerek tepsibe belenyomkodjuk a tésztát úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű