Tartármártás:
1 dl olaj,
1 tojás sárgája
1 ek. porcukor
1 ek. mustár
1 kk. só
2 dl tejföl
pici bors
A hozzávalókat a fenti sorrendben alaposan összekeverjük.
6 db főtt tojás
20 dkg gépsonka
4-5 db savanyú uborka vagy 1 db zöldpaprika
1-2 fej lila hagyma
1 db alma
1 db húsleveskocka
2 ek. zselatin
Ezeket felkockázzuk és kb. 2 dl tartármártással összekeverjük. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát,majd a zselatint feloldjuk benne. Hozzá öntjük a tartáros keverékhez és őzgerinc formába öntjük,amit folpackkal béleltünk ki. Dermesztjük.
a camembert sajtot kivesszuk a papirbol, ha fadobozos, akkor visszatesszuk a dobozba , a papir nelkul vagy ajanlom tegyunk ala sutopapirt es aztan vissza a dobozba. Ha nem dobozos,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bugonyát és a hagymát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk és a leveleit leszedegetjük. Az olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, a megmosott és szárazra t...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. Egy kisebb edényben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd rádobjuk a fokhagyma és a hagyma felét, és gyen...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KözepesA rizst annyi vízbe felrakni, ami ellepi és sót, és a vajat belerakjuk. Ha a vizet felszívta, hozzáöntjük a tejet, és jó sűrűre főzzük,kihűtjük. A cukrot, a citrom héját és a tojás...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes