Tartármártás:
1 dl olaj,
1 tojás sárgája
1 ek. porcukor
1 ek. mustár
1 kk. só
2 dl tejföl
pici bors
A hozzávalókat a fenti sorrendben alaposan összekeverjük.
6 db főtt tojás
20 dkg gépsonka
4-5 db savanyú uborka vagy 1 db zöldpaprika
1-2 fej lila hagyma
1 db alma
1 db húsleveskocka
2 ek. zselatin
Ezeket felkockázzuk és kb. 2 dl tartármártással összekeverjük. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát,majd a zselatint feloldjuk benne. Hozzá öntjük a tartáros keverékhez és őzgerinc formába öntjük,amit folpackkal béleltünk ki. Dermesztjük.
A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A csirkemellet tetszés szerinti formába felaprítjuk, de akár egész szeletekben is hagyhatjuk. A húst összekeverjük a mustárral, sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Egy nagy serpenyőben forró zsiradékon, de mérsékelt láng mellett forgassuk át párszor a felkockázott szalonnadarabokat, és pirítsuk ropogósra. 2. lépés Mehet rá a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForgasd át a rizst egy teáskanál forró vajon, majd öntsd fel az alaplével, és adj neki kis lángon legalább 45 percet. A káposztát mosd át alaposan, forrázd le, és hagyd a vízbe...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA tarját vagy karajt kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, egy tepsit kikenünk zsírral, és beletesszük a húst. Fokhagymát pucolunk, felkarikázzuk, megszórjuk vel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű