Családireceptkönyv.hu

KETCHUPOS HÚS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


római tál, 1 nagyobb szál parasztkolbász, 8 szelet sertéskaraj (lehet csontos is), 2 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg füstölt sajt, 1 1/2 dl ketchup, 5 dl tejszín, 1 csomag szeletelt bacon szalonna, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


A római tálat beáztatjuk, legalább 20-30 percre, hogy alaposan megszívja magát.
Felkarikázzuk a kolbászt, megpucoljuk a hagymát és vékony karikákra vágjuk, lereszeljük a sajtot. A húst kisujjnyi vastagra elszeleteljük (ki lehet klopfolni, ha szeretnénk), sózzuk, borsozzuk mindkét felét. Egy kiöntős tálban a tejszínt elkeverjük jól a ketchuppal.
A római tálat kibéleljük bacon szeletekkel, az oldalát is, ráfektetünk 4 szelet húst egymás mellé, rászórjuk a hagymakarikák felét, a felkarikázott kolbász felét, a reszelt sajt felét és megöntözzük a tejszínes ketchup felével...majd ugyanez megismételve: szalonna szeletek, hús, hagyma, kolbász, sajt, a végén a maradék ketchupos tejszín. Ezután lefedjük az ételt a tetejével, sütőbe tesszük, 200 fokra állítjuk a hőmérsékletet és 2 - 2 1/2 óra alatt megsütjük. Az utolsó 15 percben vegyük le a tetejét és kicsit pirítsuk meg.
A sütési ideje alatt, a hagyma és a sajt beleolvad a ketchupos tejszínbe és a kolbász, szalonna finom, füstös íze átjárja a húst.... ;) Érdemes kiböjtölni az időt...megéri...
Mennyei, krémes ízhatású ételkülönlegesség.

A köret lehet rizs, tarhonya, pirított burgonya, de tésztaféle sem rontja el az összhatást.

Tapasztalat: az ízhatás miatt a füstölt sajt elengedhetetlen hozzávaló...a római tál pedig nem pótolható mással, egyedi tulajdonságai miatt fontos.
Még egy nagyon fontos dolog!!! : megfigyeltem, hogy ha a római tálban tálaljuk az asztalra, egyszer csak elkezd tünedezni a finom szaft !? - hát, miután hűlni kezd a tál, elnyeli, felszívja a nedvességet :(ami, ugye nagy baj, mert isteni szaft szükséges az étel mellé :) Érdemes kiszedni belőle az ételt....vagy hamar kitálalni és elfogyasztani! nem lesz nehéz!

Trükkök, tippek, praktikák:


csirke mell vagy comb is OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamis Töltött Karalábé
Hamis Töltött Karalábé

A d.húst, a rízst és a fűszereket alaposan összekeverjük és gombócokat formálunk. A karalábét megtisztítjuk lereszeljük, majd vizet öntünk rá sót, ételízesítőt teszünk bele. Ha fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Toros káposzta
Toros káposzta

. A vöröshagymát kockára vágjuk, és zsírban megpároljuk, , és gyorsan beletesszük a feldarabolt húsokat, meghintjük sóval,borsal, fél fövésig saját levében pároljuk. Akkor rátesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott krumpli 3 - OK
Rakott krumpli 3 - OK

1. A krumplit héjastul sós vízben megfőzzük. 2. A tojásokat hideg, erősen sós vízbe tesszük, felforraljuk, majd forrástól számítva 8-10 percig főzzük. 3. A baconből 6 szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lecsós nokedli
Lecsós nokedli

A nokedlihez összekeverjük lisztet tojással vízzel és a sóval. Egy nagyobb fazékba felteszünk vizet forrni amibe teszünk 1 ek sót. Lobogó víz fölé tesszük a nokedliszaggatót. Be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk