1 közepes csirkemell
120 g krémfehér sajt
5-6 levél fejes saláta
40 g rukkola
1 db paradicsom
1 db újhagyma
0.5 db kígyóuborka
2 teáskanál olívaolaj
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Az előkészített csirkemelleket vízszintesen elvágjuk két felé.
Sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat a szeleteknek. (Ennél a faja sütésnél én nem szoktam bekenni sem olajjal, sem más zsiradékkal a húsokat.) Ezután kontakt grill vagy kerti grill segítségével addig készítjük, míg szép piros színt nem kap a külsejük.
Amíg a csirke készül, a saláta hozzávalóit megmossuk és felkockázzuk, szeleteljük. Olívaolajjal és oregánó, kakukkfű, bazsalikom fűszerekkel ízesítjük. (A fűszer lehet friss is, nekem most szárított volt itthon.)
Ízlés szerint sózhatjuk is a salátát, de vigyázni kell, mert a krémfehér sajt miatt, könnyen túlsózhatjuk. A salátát jól összekeverjük.
Ha csirke elkészült, a salátával együtt tányérra tesszük és megszórjuk a zöldeket kockázott krémfehér sajttal.
A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.A héjas burgonyát alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük. Ha megsült, a fóliát eltávolítjuk, a burgonyákat félbe vágjuk és...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: Könnyűhús+tejfől+fűszer+reszelt sajt-->összekeverem+liszt. Formába a bacon+csirke+bacon+sajt :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a keményítőt és a teljes kiőrlésű lisztet. Egy sűrű masszát kell kapjunk, amennyiben hígabb úgy liszttel dúsítjuk, ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű