Családireceptkönyv.hu

Virslis krumplis golyok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
10 dkg virsli
8 dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
1 csokor petrezselyem
kevés olaj

bors
szerecsendió
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt is apróra vágjuk. Ha a krumpli megfőtt, krumplinyomóval összenyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a virslit, sajtot, petrezselymet, tojássárgákat, fűszereket. Kis gombócokat formázunk belőlünk, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.

Virslis krumplis golyok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkés rakott tészta tejföllel és ropogós szalonna
Csirkés rakott tészta tejföllel és ropogós szalonna

A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis karaj
Tepsis karaj

1. Melegítsd be a sütőt 200 fokra. 2. Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel vékonyan a krumplit, kicsit vastagabban a hagymát, és vágd negyedekbe a répát. 3. Egy...

Elkészítési idő: 155 pec
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Vivien
Spárgás-spenótos tészta
Spárgás-spenótos tészta

A tésztának vizet teszünk fel, közben a spárga fás végeit letördeljük meghajlítva, éppen ott fognak elpattanni, ahol a fás rész kezdődik, majd a zsenge részt 3-4 centis darabokra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Húsgombócok karalábészószban
Húsgombócok karalábészószban

A húsgombócokat tepsibe rakjuk, 30 percig 170 C fokon sütjük. A karalábét lereszeljük, annyi vizet öntünk rá hogy épp ellepje, rátesszük az ételízesítőt. Addig főzzük amíg a hús sü...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk