Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
kevés liszt, olaj, vaj
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gyufametélt
1 dl tejföl
1 tojás
10 dkg trappista sajt
só
A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.
Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.
A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam.
Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.
Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.
A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.
A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.
A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.
Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Paprikába töltött savanyított káposztával körítve tálaltam.
A krumplit megtisztítjuk, tetszésünk szerint szeljük, és egy hőálló tálban összekeverjük olajjal, sóval. Az edényben hagyjuk a krumpli 3/4-ét . Hozzáöntjük a kevés vizet. Pár szel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat az ételízesítő kivételével, és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat karikára vágom, és a szalonna kisütött zsírján megpirítom (ha kell adok még hozzá egy kis olajat, vagy zsírt). Rádobom a felszeletelt gombát, sózom, borsozom és megpáro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéslapockából egyszerű pörköltet készítek, az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott húst. Miután kérget kapott, mehet bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű